G4Media.ro

Un bărbat atacat de urs în Harghita, internat de urgență cu răni…

sursa foto: Pixabay

Un bărbat atacat de urs în Harghita, internat de urgență cu răni grave

Un bărbat a fost atacat de urs la o fermă de lângă localitatea Săcel, el fiind supus unei intervenţii chirugicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, transmite Agerpres.

Informaţia a fost făcută publică de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, pe pagina sa de Facebook.

„Ursul a atacat din Nou! Un bărbat de 54 de ani a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă Săcel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc unde i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă, şi în urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. În acest moment se află în sala de operaţii, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului”, a scris Borboly Csaba, pe Facebook.

Incidentul s-a produs la o zi după ce ministrul Mediului, Barna Tánczos, a declarat că ministerul pe care îl conduce pregătește o modificare a legislației, care să permită intervenția de urgență atunci când este semnalată prezența urșilor în localități, una dintre posibilități fiind ca animalele agresive să poată fi împușcate în maximum 24 de ore. Ordonanța ar urma să fie aprobată în guvern în luna iulie.

(Foto: Pixabay)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Ranile de ursi lasa sechele precum ranile de bombe.

  2. Nu a citit memo-ul ăla useristoplusist al beta masculilor care ne explica ei cum viața unei sălbăticiuni e mai valoroasa decât a unui om?

  3. Tocmai de asta, trebuie deschis vanatul de trofeu… dar in alta parte.

    • Deja situația o ia razna, trebuie făcut rapid o evaluare care sa ne arate câte exemplare avem in România, care este suprafata forestiera, câte ar putea fi fără sa apară astfel de incidente, iar restul luate și livrate în alte tari sau găsite alte soluții pt îndepărtarea lor. Deja se exagerează prea mult, a alege între viata unui om, securitatea sociala și viata unor mamifere din pădure care s au înmulțit excesiv, e absurd și ridicol, dacă nu e chiar infracțiune cu privire la decesul/vatamarea persoanelor care vor urma…
      Eu pot înțelege ca asociațiile civice au o agenda și o respect, este nevoie de asa ceva, dat cred ca s-a depășit de mult timp o limita.

    • Pentru domnul Nepriceput: este grav, pentru dvs. personal si pentru cei din comunitatea in cadrul careia traiti daca, inca, nu stiti care viata primeaza, omul sau animalul! Credinciosi, bisericosi sau laici, nimeni n-ar trebui sa puna in pericol viata umana vis a vis de viata unui animal (salbatic…sau nu), indiferent de gradul despaduririlor. Despaduririle reprezinta UNA dintre explicatii (nu singura!) a ceeace se intampla, dincolo de explicatii trebuie aplicate solutii imediate pentru apararea vietii umane, inclusiv (sau in primul rand) cu masuri legislative. Pan-la urma, parca exista in Constitutie, dreptul fundamental la viata. Sigur, si despadurirea poate fi considerata un atentat la viata, dar…este pe termen lung (aproape invizibil/nesesizabil pentru cei mai multi dintre noi), dar ursul care omoara oameni azi….

  4. Din pacate lucrurile au fost scapate de sub control. Numarul exemplarelor nu mai este unul controlat ci se inmulteste haotic protejat de lege. Cum in habitaclul sau natural nu mai gaseste hrana necesara si pentru ca sunt tot mai multi vor ataca omul si locurile unde ar putea exista hrana. Numarul cazurilor raportate este din ce in ce mai mare si incepe sa devina o problema. Ursul musca la cap omul sau il spinteca cu gherele ascutite ca niste lame de ras. Este o masina de ucis si rar scapi. Faptul ca nu mai evita omul, ca vine in gospodarii arata gravitatea situatiei. Alungarea nu este o solutie si nici relocarea. Putin va mai lipsi pana vom avea raniti si morti care pot da Statul in judecata pentru daune materiale si morale. Reamintesc ca in Elvetia si Germania cand ursii si lupii au ajuns sa atace fermele si sa produca pagube s-a luat decizia eradicarii speciei. Astazi in aceste tari nu mai exista ursi. Este un aspect trist si nu se poate vorbi ca aia i-au stricat habitatul cu taieri de paduri sau cules fructe de padure.

  5. @Nepriceputeanu
    Stii ce mai creste dupa primi ani la locul unde se taie padure in abundenta? Zmeura si mure in caz daca n-ai stiut ca nu-i de pe raftul din supermarket.

    Dar lasand deoparte una e sa fii latacat in padure si alta pe langa locuinta ta.
    Polarizand intro tabara sau alta nu o sa rezolvam problemele.

  6. Spuneti cum de nu mai exista ursi in Austria, Elvetia, Italia, Germania? Trebuie sa fii norocos sa intalnesti un urs pe acolo.

    • Te inseli. In Italia exista ursi, iar in Elvetia, cam de vreo 10-15 ani au reinceput sa apara ursi. Probabil unii care migreaza din Alpii italieni.

  7. Cum poti recunoaste un vanator ascuns prin comentarii.
    Cel mai usor este sa iti dai seama dupa vocabularul limitat si inundat de clisee:
    -viata ursului e mai presus de cea a omului
    -alte tari au scapat de ursi si nu ii vrea nimeni
    -ursii s-au inmultit foarte mult
    -ursii ne mananca copiii samd
    Din nou o stire din care nu aflam nimic, pentru ca pe nimeni nu intereseaza ce s-a intamplat acolo (cauza), ci efectul (propaganda cinegetica). Penibil.

    • Ursul a mutilat un om. Ursul trebuie omorât punct. Ursii trebuie reduși nu relocati.
      Au reaparut urși in Botoșani, Galați ( după sute de ani). Nu este normal.
      Abia aștept să apară și unde locuiești și tu și să îți terorizeze familia.

  8. Degeaba va chinuiti cu stirile astea alarmiste pentru ca noi tinem cu ursul.

  9. „Nou” da ce e Anul Nou?
    in rest se observa o campanie acerba impotriva ursilor (probabil acum ungurii se simt in preajma ursilor cum se simt romanii din zona in preajma lor, in pericol si dorinta de a pune mana pe arma)

  10. Ieri ,reprezentanta unei asociatii din Tg.Mures vorbea despre patru pui de urs orfani salvati de respectiva asociatie – activista spunea ca sunt sute de pui orfani(da,”sute”,asa spunea activista) in paduri,care mor de foame si de sete ,ursoaicele fiind …disparute -ce sa intamplat cu ursoaicele ?(cred interviul a fost pe digi24,poate pe protv,l „stiri”

    • Unii braconieri preferă salamul de urs mistreț, cică e cea mai bună momeală pentru a corupe politicieni la nivel înalt!

  11. Cred ca a suparat ursul cu ceva. O fi zis de autonomie, sau a cerut paine in maghiara.

  12. Nemernicilor dați le hrană și nu vor mai năvăli în zonele populate cu oameni e simplu, asta e cauza sunt flămânzi spre deosebire de om care ucide sau vânează din plăcere, animalele sălbatice o fac pentru supraviețuire

    • 1. pt. ursi zonele locuite de oameni este asociat cu sursa de hrana.
      2. Daca hrănești ursii se vor înmulții si mai mult.

  13. La odorhei se face CT fara programare?

  14. Am întrebat un pădurar, din perspectiva lui, care este cauza , de ce sunt atâția ursi?
    Răspunsul a fost: Ursii sunt animale oportuniste, se adaptează foarte bine. Agricultura intensiva asigura hrana din belșug pt. ursi. Totodată, 80% hrana expusa in păduri pentru animale sălbatice, de către asociațiile de vânători, este mâncat de ursi. Zonele defrișate demult si pășunile abandonate au sunt acoperite cu tufișuri, deci habitatul urșilor este in creștere.
    Astfel ursii au condițiile optime ca sa crească in număr.