Un cuplu de italieni, în vârstă de 82 şi 83 de ani, au murit de COVID-19 la diferenţă de o oră unul de celălalt. Cei doi erau împreună de 63 de ani
Al doilea val al pandemiei de coronavirus în Italia a scos la lumină noi povestiri dramatice ale unor victime, precum cuplul format din Olga şi Vincenzo, în vârstă de 82 şi 83 de ani, care au murit la acelaşi spital la diferenţă o oră răpuşi de COVID-19, relatează miercuri EFE.
Cuplul de bătrâni din Sesto San Giovanni (nordul Italiei), erau împreună de 63 de ani. S-au cunoscut când aveau 18 de an şi se căsătoriseră un an mai târziu.
După ce au stat zece zile bolnavi în casa lor, ei au fost spitalizaţi pentru probleme de saturaţie de oxigen. Patru zile mai târziu, duminică, a murit Olga iar o oră mai târziu i-a urmat şi Vincenzo.
„Nu ieşeau din casă, aveau mare grijă, numai bunicul mergea la cumpărături şi la farmacie, din nefericire s-au îmbolnăvit”, a povestit una dintre cele şase nepoate, care a reamintit că cei doi bătrânei sărbătoriseră 63 de ani de căsătorie pe 26 septembrie.
Vincenzo a fost primul care a prezentat simptome şi în scurt timp s-a îmbolnăvit şi Olga. Cei doi vârstnici au stat bolnavi zece zile în casă cu febră foarte mare.
„Timp de peste o săptămână medicul nu a fost niciodată să-i viziteze”, a explicat nepoata lor, Katia. „Le-a prescris un antibiotic şi a spus că este vorba de gripă, dar în schimb era COVID-19”, a precizat ea.
Până în data de 11 noiembrie, când au fost nevoiţi să sune la numărul de urgenţă deoarece aveau probleme respiratorii şi au fost duşi la un spital din localitatea vecină unde au fost internaţi în saloane separate. Olga a dorit să-l simtă pe soţul ei aproape şi i s-a permis să păstreze haina lui în cameră.
Familia a mulţumit echipei de medici şi asistente pentru că le-a permis să se despartă de bunici cu ajutorul telefonului şi mai ales infirmierei care l-a ţinut pe bunic de mână pentru a nu fi singur.
Sursa: Agerpres
Image by Curt Cornum from Pixabay
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Romantizarea mortii, posibil prin sincronizarea deconectarii de la aparate oare ce scop serveste? La suprafata alina fricile batranilor. Dedesubt poate este dorinta de eutanasiere a persoanelor de peste 75 de ani….
Pacat, erau oameni buni. Tocmai ce vorbisem cu Bode sa o punem pe mama in avionul de badante. Saracii, aveau multa cultura, aveau multa educatie, trebuia cineva sa le spele veceul.