G4Media.ro

Un cuplu din Iași primește în primă instanță 100.000 de euro daune…

Sursa foto: Pixabay

Un cuplu din Iași primește în primă instanță 100.000 de euro daune morale, după ce fiica lor a contactat în spital o infecție nosocomială /  Juriștii spitalului nu au fost niciodată prezenți la procesul care a durat peste 3 ani

La aproape trei ani și jumătate de la demararea unui proces împotriva Spitalului pentru Copii „Sf Maria” din Iași, un cuplu de tineri părinți a obținut daune morale de peste 100.000 de euro pe numele copilei lor, anunță Reporteris.ro.

Pe când avea doar un an și jumătate, Aurora Dalia C. a fost internată în spital, în septembrie – octombrie 2020. „Pe parcursul tratamentului pe care a fost nevoită să-l primească în spital a contactat o infecție nosocomială care i-a complicat starea de sănătate și i-a pus în pericol viața. A fost nevoie de intervenții chirurgicale suplimentare pentru îndepărtarea pungii infecțioase care, evident, îi punea viața în pericol, a fost necesară o prelungire a spitalizării sale pentru ca tratamentul administrat de data aceasta pentru tratarea acestei infecții să își facă efectul”, a susținut avocatul familiei C.

Citește și:

Părinții unui copil de 16 ani cer 3,35 milioane de euro de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași / A fost infectat cu trei bacterii / Este al doilea caz, după ce alți părinți cer aceluiași spital 5 milioane de euro

În primă instanță, prin sentința din 27 iunie 2024, judecătorii au obligat Spitalul „Sf. Maria” să plătească 100.000 euro reprezentând daune morale pentru prejudiciul cauzat minorei Aurora Dalia C., 2.022 lei prejudiciul material și 10.435 lei cheltuieli de judecată, taxa de timbru și onorariu avocat. Unitatea spitalicească are drept de apel.

Principalul argument al avocatului reclamanților: „Cazul a fost raportat ca infecție asociată asistenței medicale pentru luna septembrie chiar în cadrul spitalului pentru că infecția s-a produs ca urmare a introducerii pentru administrarea tratamentului a unui cateter într-una din venele din piciorul copilului”.

Juriștii Spitalului „Sf. Maria” nu au fost niciodată prezenți la proces, ci doar au menținut o corespondență cu instanța. Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria au invocat încheierea unei polițe de asigurare cu Euroins, companie împotriva căreia, în 2023, s-a deschis procedura de faliment.

Instanța a dispus ca spitalul să plătească familiei daune morale de 100.000 euro, 2.022 lei ca prejudiciu material și 10.435 lei drept cheltuieli de judecată, adică taxa de timbru și onorariu avocat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Eu nu pot sa pricep. Cum functioneaza justitia in aceasta tara de dureaza 3 ANI!!! un proces la care nu se prezinta una dintre parti? Cine dr-a-cu a cerut amanarea? Oare traim intr-o tara in care doamna oarba a fost asasinata?

  2. Dincolo de faptul că spitalul trebuie să plătească pentru infectare, mi se pare ciudat faptul că juristii lui nu s-au prezentat. Și-au luat salariile ? N-ar trebui dați afară ? Nu e vreo legătură ciudată între acești trântori și familia implicată, poate chiar magistrații care au judecat ?

  3. Justiția de la noi! Merită salarii colosale și pensii speciale… cât despre spitale, intri și nu știi cu ce te întorci.