G4Media.ro

Un diabetic întră în greva foamei pentru că blocul în care locuiește…

Sursa foto: Captură video

Un diabetic întră în greva foamei pentru că blocul în care locuiește nu e racordat la sistemul de energie electrică / Imobilul nu are certificat de urbanism și nu poate beneficia de utilități

Unul dintre cei 80 de locatari dintr-un bloc fără curent electric de pe strada Nicolae Drăgan nr. 5, din Sectorul 5, a intrat, de astăzi, în greva foamei, anunță Agenția de presă Rador.

Deși are diabet și hipertensiune și este conștient de starea sănătății sale, omul a ales această formă extremă de protest. El spune că, după opt luni de zile fără curent electric, fără lumină, căldură, apă caldă, frigider și toate celelalte atribute ale civilizației, este dispus să își sacrifice sănătatea și chiar viața pentru ca soția sa și ceilalți locatari ai blocului să aibă curent electric.

Protestatarul spune că l-a sprijinit la alegerile locale pe Nicușor Dan și îl roagă pe acesta să semneze certificatul de urbanism necesar racordării imobilului la curent electric.

Câțiva zeci de locatari din blocul de pe strada Nicolae Drăgan nr. 5 din Sectorul 5 au protestat, din nou în fața sediului Primăriei Capitalei. Oamenii îi cer primarului Nicușor Dan să semneze certificatul de urbanism care ar permite branșarea imobilului cu 90 de apartamente la curent electric.

Locatarii au întreprins toate demersurile necesare. Câte patru mii de lei de apartament au cheltuit pentru a obține un branșament legal. Unii și-au cheltuit și banii de înmormântare.

Acum, au încheiat și contractul cu furnizorul de electricitate, dar mai au nevoie de acest ultim act pentru a putea realiza lucrările pe domeniul public. Firma angajată pentru această lucrare nu poate face nimic fără certificatul de urbanism.

Din 27 iulie, anul trecut, cele 90 de familii, aproximativ 150 de persoane, din bloc au rămas fără curent electric.

Deși oamenii au făcut demersurile necesare racordării la rețeaua ENEL, blocul nu poate fi branșat din cauză că Primăria Capitalei refuză, de 8 luni de zile, să elibereze un certificat de urbanism sub pretext că blocul ar fi construit ilegal.

Locatarii din blocul de pe strada Mihai Drăgan nr. 5 spun că vor protesta zilnic, până când situația lor va fi rezolvată.

Sursa foto: Captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Postul negru chiar face bine la diabet. Sunt studii pe tema asta.
    Impusca doi iepuri dintr-o lovitura.

    • Imi pare rau de el, insa ar trebuie sa spuna negru pe alb cum il cheama pe cel de la care a cumparat apartamentul, si de ce. Daca e drama, macar sa aflam tot….

  2. J.e.g.urile care cumpara in blocuri ilegale sunt complici la distrugerea oraselor. Nicio paguba, sa faca greva foamei.

  3. Si totusi, de ce nu ar avea certificat de urbanism un bloc?
    Oare din cauza ca unii oameni s-au considerat deasupra legilor (facute sa fie respectate doar de prosti) ?
    Acum tipa ca vor sa fie din nou in rand cu prostimea?

  4. Diabeticul sa se mute si sa dea dezvoltatorul in judecata.
    Daca a fost pr.0.st sa sufere, treaba asta cu pusul presiunii pe autoritati sa accepte ilegalitatile dezvoltatorului imobiliar si buzunarul propiu, ca din cate am inteles au platit un pret mic pentru apartamente, ne lamureste despre caracterul diabeticului…

  5. Au stiut de cand au cumparat ca sunt probleme, pentru ca pretul a fost mai mic iar acum cu mult zgomot vor sa obtina ce nu a reusit dezvoltatorul

  6. Sa verifice mai intai de ce dezvoltatorul nu a avut acest certificat de urbanism la vanzarea apartamentelor si sa-l dea in judecata. Ce e construit ilegal sa se demoleze. Legea e lege pentru toti.

    • si paguba omului?
      sau nu a avut omul bani de plic?
      SUPERBLATUL POLITIC PSD=PNL care a destructurat DNAul ne duce înapoi in anii 90, mai rău ca pe vremea lui Năstase!

    • Paguba omului nu este caz umanitar. Nu se cumpara proprietati care nu au acces la utilitati decat in cazuri extrem de bine studiate.
      Au dat oare in judecata dezvoltatorul? Era treaba lui sa traga macar utilitatile de baza (apa, canal, energie).