G4Media.ro

Un director ANAF Ploiești nu poate justifica cum a obținut aproximativ 120.000…

sursa foto: Pexels

Un director ANAF Ploiești nu poate justifica cum a obținut aproximativ 120.000 de euro, anunță Agenția Națională de Integritate/ Alte sesizări ale inspectorilor ANI care au ajuns pe masa procurorilor și judecătorilor

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul ICCJ în cazul directorului unei şcoli din Bucureşti, acuzat că şi-a angajat fiica în cadrul unităţii de învăţământ. De asemenea, în cazul unui director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi fost director general în cadrul Direcţiei generale de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi al unui agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, ANI a constatat o diferenţă mare între veniturile obşinute şi averea realizată.

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către SIDERIAŞ MĂRIOARA a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat şi aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Şcolii Gimnaziale Herăstrău Bucureşti”, a transmis instituţia.

În cazul lui Marinel Rizea, director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi fost director general în cadrul Direcţiei generale de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 442.377 Lei şi 35.000 euro între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către acesta .

O constatare similară a făcut ANI şi în cazul lui Silviu Botea, agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, Jud. Tulcea, existând o diferenţă nejustificată în cuantum de 165.038,5 Lei (echivalentul sumei de 37.037 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada 01 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2013.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către acesta.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. cand nu colecteaza, ca de ce nu colecteaza. ca avem VAT gap-ul mare…acuma, ca omu asta a colectat – ca de ce a colectat prea mult…ce sa mai intelegi.

  2. Nu exista zi sa nu apara cate un tovars care a furat!
    Este deja normalitatea.

  3. E ba vreunul cinstit in statul asta roman sau sunt toti numai hoti si pilosi??

  4. Sunt curios daca exista vreun loc de munca la stat, functie de conducere, care sa nu aiba foloase necuvenite?

    Si daca-i socotesc si pe cei 400.000 de pensionari anajati la STAT la care ANI nu le cerceteaza veniturile nu pot sa cred ce jaf public e?

    Ministerul Finantelor nu vrea sa publice nr de bugetari din care pensionari ca ar fi de nedescris jaful patronat de Coalitia lu’ Mutu!

  5. Nu poate justifica nu insemana ca a furat, inseamna ca pur si simplu nu isi aduce aminte cine cand cum cati i-a dat. Nu vi s-a intamplat niciodata sa uitati ceva?

  6. A jucat la loz in plic, gogomanilor.