G4Media.ro

Un fermier din Bihor a deschis primul automat din România pentru vânzarea…

Sursa foto: Facebook / Cămara slovacului

Un fermier din Bihor a deschis primul automat din România pentru vânzarea cartofilor / ”Tu, ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc sa te ocupi cu munca la câmp”

Un fermier slovac stabilit în județul Bihor a inaugurat primul automat din România pentru vânzarea produselor agricole: cartofi, nuci, alune și miere de albine. Automatul a fost amplasat în localitatea Șinteu, lângă drumul național.

„Investița este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, a povestit fermierul Jaroslav Zetocha pentru publicația transilvaniabusiness.ro.

El spune că în ultima perioadă, s-au schimbat foarte mult obiceiurile cumpărătorilor.

”Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acuma, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă. Și vă dați seama, tu ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc sa te ocupi cu munca la câmp”, povestește Jaroslav Zetocha, din comuna Șinteu.

El spune că așa i-a venit ideea de a pune cartofii într-un automat, astfel ca doritorii să ia exact cantitatea de care are nevoie.

”La o vizită în Austria, a dat peste un fermier care avea instalate astfel de automate în mai multe locații și își vindea marfa exclusiv doar prin aceste automate”, spun el.

A găsit distribuitor local în România de unde a și achiziționat automatul, iar de câteva zile este funcțional, la marginea drumului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cum adica, fermierii nu trebuie sa mai vanda produsele catre consumator? Pai cum asa? Toata politica agricole romaneasca se bazeaza pe asa ceva. Barbatii la plug si femeile in piata? Nu asa este traditional romanesc si modern in acealasi timp? Pai ce este asta sa depozitezi, sa sortezi, sa ambalezi, sa etichetezi, livrezi pe euroapalet si sa vinzi catre comercianti? Unde se mai intampla asa ceva in lume?

    • Asta-i slovac nu-i fermier roman, a venit cu o noutate sa vanda printr-un automat produsele, amplasat la marginea drumului, metoda care a vazut-o in Austria. Sa vedem daca este eficient in timp.