G4Media.ro

Un fost angajat Disney a primit trei ani de închisoare pentru falsificarea…

sursa foto: Pixabay

Un fost angajat Disney a primit trei ani de închisoare pentru falsificarea meniurilor restaurantelor din complex

Un fost angajat al Walt Disney World, care a piratat meniurile folosite de restaurantele complexului și le-a modificat — schimbând prețuri, adăugând obscenități și alterând informațiile despre alergeni — a fost condamnat la trei ani de închisoare de către un judecător federal din Florida, săptămâna aceasta, potrivit The New York Times.

Potrivit documentelor din instanță, nicio modificare, inclusiv informațiile falsificate despre alergeni care ar fi putut pune vizitatorii în pericol, nu a ajuns să fie făcută publică. Alterările au fost descoperite la timp și nu au ajuns niciodată în faza de imprimare.

Fostul angajat, Michael Scheuer, din Winter Garden, Florida, a fost condamnat miercuri, într-un tribunal federal din Orlando, după ce a pledat vinovat în ianuarie pentru o acuzație de fraudă informatică și una de furt de identitate agravat.

Scheuer, în vârstă de 40 de ani, a fost obligat să plătească despăgubiri de aproximativ 620.000 de dolari către Disney și 70.000 de dolari către compania de software (nerelevată public) care furnizează programul de creare a meniurilor pentru Disney.

Deși documentele instanței nu menționează explicit Walt Disney World, meniurile introduse ca probe în proces provin din restaurantele complexului din Orlando.

Reprezentanții Disney World nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Conform documentelor, în iunie 2024, Scheuer revenise din concediul de paternitate. Câteva zile mai târziu, a avut o ceartă cu un supervizor privind crearea meniurilor și a fost anunțat că va fi suspendat.

În loc de suspendare, a fost concediat pentru motive nespecificate.

O investigație a Biroului Federal de Investigații (FBI) a relevat ulterior că, începând din acea perioadă și pe parcursul a aproximativ trei luni, au avut loc multiple atacuri informatice asupra serverelor care găzduiau programul de creare a meniurilor.

Modificările aduse de Scheuer au inclus scăderi sau creșteri ale prețurilor cu câțiva dolari, inserarea de obscenități și alterarea informațiilor despre alergeni.

De exemplu, la o băutură numită „Giddy-Up” — un amestec de vodcă, limonadă și ceai rece — a redus prețul cu 2 dolari. De asemenea, a diminuat cantitatea unui mușchi de vită de la 10 uncii la 8 uncii. În altă situație, a înlocuit „crustacee” („shellfish”) cu „hellfish” („pești ai iadului”).

Pe câteva meniuri, fie prețurile, fie descrierile produselor au dispărut complet.

Într-un alt exemplu, a schimbat regiunea de proveniență a unui vin — de la Golden, Colorado — cu Aurora, Colorado, locul unui masacru armat. De asemenea, a modificat „Infamous Goose” (un vin de calitate din Noua Zeelandă) în „Infamous Moose” („Elanul Infam”).

Mai grav, Scheuer a modificat informațiile privind anumite preparate, indicând în mod fals că sunt sigure pentru persoanele alergice la arahide, nuci, crustacee și lapte, potrivit acordului său de recunoaștere a vinovăției.

Procurorii au afirmat că „modul discret în care au fost realizate aceste modificări a fost, probabil, intenționat, tocmai pentru a evita detectarea”.

Totuși, avocatul lui Scheuer, David Haas, a susținut că clientul său încerca doar să atragă atenția Disney pentru a obține un răspuns.

„Știa că modificările aduse meniurilor vor fi descoperite în cadrul procesului riguros de revizuire a meniurilor de la Disney”, a spus Haas într-un document depus în instanță.

Într-adevăr, Disney a observat modificările și a contactat FBI-ul, identificându-l pe Scheuer ca posibil suspect. În septembrie, agenții FBI au efectuat o percheziție la domiciliul său și au confiscat mai multe dispozitive electronice.

Plângerea penală arată, de asemenea, că Scheuer a blocat accesul a 14 angajați Disney la conturile lor de muncă, prin atacuri de tip denial-of-service (DoS). Unele dintre victimele atacurilor erau foști colegi implicați în decizia de concediere a lui Scheuer.

Într-un incident, Scheuer s-a deplasat la locuința unuia dintre angajații vizați, aproape de ora 23:00, s-a apropiat de ușa de la intrare și a făcut semnul de „thumbs-up” către camera Ring înainte de a pleca, potrivit documentelor instanței.

Gregory W. Kehoe, procurorul interimar al districtului central Florida, a afirmat că acțiunile lui Scheuer au fost cauzate, cel puțin parțial, de un episod de sănătate mintală. Procurorii ceruseră o pedeapsă de 70 de luni de închisoare.

Avocatul Haas a declarat vineri că „domnul Scheuer rămâne profund regretabil și își cere scuze fostilor săi colegi”, adăugând că este recunoscător judecătorului pentru faptul că a impus o pedeapsă de doar 36 de luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.