G4Media.ro

Un francez a murit în timp ce încerca să ajungă pe jos…

Wikipedia, NASA

Un francez a murit în timp ce încerca să ajungă pe jos la cosmodromul rusesc Baikonur

Un cetățean francez a murit în Kazahstan după ce i s-a făcut rău în timp ce încerca să ajungă pe jos la cosmodromul rusesc de la Baikonur, împreună cu un alt francez, a relatat marți agenția de presă rusă RIA Novosti, care a citat o sursă anonimă. Potrivit sursei citate, victima a murit luni din cauza deshidratării, scrie Le Figaro.

Cotidianul rus Izvestia a relatat că cei doi francezi, în vârstă de 25 și 27 de ani, au zburat de la Paris la Almaty, în Kazahstan, pentru a asista la decolarea navetei spațiale rusești Buran.

Ziarul relatează că cei doi bărbați au traversat deșertul la temperaturi de peste 32°C.

Stepe deșertice

Unul dintre bărbați a început să se simtă rău prezentând o hemoragie nazală. Însoțitorul său l-a părăsit pentru a cere ajutor de la poliția locală. Din păcate, victima nu a supraviețuit când autoritățile, alertate de cel de-al doilea francez, au ajuns la el.

Cosmodromul Baikonur, închiriat de Rusia, este situat în Kazahstan, într-o zonă de stepă, deșertică și izolată. Frecventat anterior de turiștii occidentali, după invadarea Ucrainei este deschis doar pentru cetățenii ruși. Construită în 1956, această legendară bază  a permis Uniunii Sovietice să lanseze primii săi sateliți în spațiu, precum și primul om.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. In Rusia mori oricum: de cald, de frig sau de la un simplu ceai.

  2. naveta spatiala buran nu mai zboara de mai bine de 30 de ani , de fapt a zburat o singura data fara echipaj.

  3. În știrea originală nu este menționat nici un Buran. De unde a apărut în traducerea în limba română? Ultimul zbor al acestei navete a avut loc în 1988.

  4. Ok, domnu’ Florin Marinescu, am inteles ca frecvent se fac greseli de traducere pe aici, dar sa scoti din burta un asemenea detaliu precum naveta spatiala Buran? Nu mai exista demult programul asta (de la destramarea uniunii sovietice). In articolul original spune simplu, naveta spatiala, dar ai simtit dumneata nevoia sa adaugi ceva, nu?