Un grup de experți lucrează voluntar cu echipa națională de securitate cibernetică pentru a ajuta spitalele să își protejeze datele și infrastructura IT
Un grup de experți lucrează voluntar cu echipa națională de securitate cibernetică pentru a ajuta spitalele să își protejeze datele și infrastructura IT.
”În această perioadă dificilă, în care sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia COVID-19, CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au lansat un program de voluntariat, pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate să facă față provocărilor crizei”, au transmis reprezentanții Cert.ro.
Inițiativa poartă numele Cyber Volunteers-19 și este inspirată după un program similar, lansat inițial în Marea Britanie.
”Cyber Voluntari pentru sistemul de sănătate CV19 – RO este un grup constituit pe bază de voluntariat, pentru a oferi asistență cibernetică sistemului medical românesc. Inițiativa a fost lansată ca răspuns la atacurile cibernetice declanșate împotriva unităților medicale din întreaga lume în perioada crizei generate de pandemia COVID19” se arată pe platforma dedicată acțiunii.
Obiectivul principal al inițiativei este asigurarea serviciilor de prevenire și răspuns în cazul atacurilor de securitate cibernetică lansate împotriva serviciilor de asistență medicală din România.
”Situația generată de COVID – 19 se schimbă rapid, în fiecare zi. Scopul propus este de a ajuta organizațiile medicale să se concentreze pe îngrijirea pacienților, cu acces cât mai bine securizat la resurse. Acestea pot include:
- Voluntari profesioniști în domeniul securității cibernetice
- Servicii cloud
- Soluții de securitate
- Resurse de activare a securității cibernetice (documente șablon, scripturi, instrumente etc.)
Aceasta este o inițiativă de acțiune comunitară. Toate eforturile noastre sunt construite pentru a oferi înapoi comunității ceea ce am primit și de a ajuta la protejarea serviciilor românești de asistență medicală” se mai precizează pe platforma voluntarilor.
Până acum, în proiect s-au înscris 180 de voluntari, dar se mai pot înscrie și alții, care doresc să ajute.
Furnizorii de servicii medicale, care au nevoie de asistență, pot scrie la adresa alerte.spitale@cert.ro sau pot utiliza formularul de contact de pe site-ul Cert.ro.
Surse: Cert.ro, cv19.ro
NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii