
Un hacker a accesat computerul unui agent de customer-service de la Microsoft şi a folosit informaţiile pentru a ataca clienţi
Un hacker a accesat computerul unui agent de customer-service al Microsoft şi a folosit informaţiile pentru a ataca clienţi ai companiei, transmite Reuters, citată de News.ro
Compania a anunţat că a descoperit atacul în timpul răspunsului său la atacul cibernetic al unei echipe care ar fi responsabilă pentru atacurile majore anterioare care au avut loc la SolarWinds şi Microsoft.
Microsoft a precizat că a avertizat clienţii afectaţi. O copie a unui avertisment văzut de Reuters a afirmat că atacatorul aparţinea grupului Nobelium şi că accesul a avut loc în a doua jumătate a lunii mai.
”Un hacker sofisticat asociat unui stat, pe care Microsoft îl identifică drept NOBELLIUM, a accesat instrumentele de asistenţă pentru clienţi ale Microsoft pentru a examina informaţiile referitoare la abonamentele la serviciile Microsoft”, se arată parţial în avertisment.
Guvernul SUA a atribuit public atacurile anterioare guvernului rus, care neagă implicarea. Când Reuters a întrebat despre acest avertisment, Microsoft a anunţat atacul în mod public.
După ce a comentat o campanie mai largă de phishing despre care a spus că a compromis un număr mic de entităţi, Microsoft a arătat că a constatat şi atacul împotriva propriului agent, despre care a spus că are atribuţii limitate.
Agentul ar putea vedea, printre altele, informaţiile de contact pentru facturare şi ce servicii plătesc clienţii.
„Atacatorul a folosit aceste informaţii în unele cazuri pentru a lansa atacuri foarte precise, ca parte a campaniei lor mai ample”, a spus Microsoft.
Compania a avertizat clienţii afectaţi să fie atenţi la comunicările către contactele lor de facturare şi să ia în considerare schimbarea acelor nume de utilizator şi adrese de e-mail, precum şi interzicerea numelor de utilizator vechi de la conectare.
Microsoft a declarat că este la curent cu trei entităţi care au fost compromise în campania de phishing.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Asa se intampla cand programezi cu DLL-uri. Eu cred ca le si convine. Avantajele sunt mai mari decat „pagubele”.
Totusi, datele alea nu se acceseaza prin query-uri intr-o baza de date care pot si trebuie sa fie limitate?
Sau tinea datele in Excel?
nu are treaba ca folosesti DLL-uri, atacul a fost cu phishing. a dat click inteligentul pe link-ul din mail. stai linistit ca nu misca prea mult in retea, exista soft cu AI care analizeaza traficul. cum faci requesturi dubioase catre alte calculatoare cum te izoleaza.
Nu m-a linistit nimic din ce ai scris in ceea ce priveste zonele private de memorie…