G4Media.ro

Un hacker a returnat criptomonede în valoare de peste 600 de milioane…

sursa foto: Pexels

Un hacker a returnat criptomonede în valoare de peste 600 de milioane de dolari. A păstrat peste 30 de milioane de dolari și susține că a furat din distracție

Un hacker rămas anonim a furat de la Poly Network, o platformă digitală de tranzacționare, monede virtuale în valoare de peste 600 de milioane de dolari, returnând joi o parte dintre acestea, anunță BBC. Hackerul susține că a petrecut o noapte întreagă căutând vulnerabilități ale sistemului de tranzacționare și în final a și reușit.

Poly Network a confirmat joi pe Twitter că jetoanele Ether în valoare de 268 milioane USD au fost recuperate, iar în ultimele 24 de ore, hackerul a returnat firmei jetoane în valoare de 342 milioane de dolari, aferente a trei cripto-valute.

Individul a postat mai multe comentarii susținând că că firma s-a oferit să-i plătească 500.000 de dolari dacă returnează bunurile furate, promițându-i, de asemenea, că nu va fi cercetat penal Cu toate acestea, hackerul spune că nu a acceptat oferta. „Hackerul deține încă 33,4 milioane de dolari în Tether”, a declarat pentru BBC Tom Robinson, cofondator al Elliptic, o firmă de analize și conformitate cu blockchain din Londra.

Hackerul anonim a susținut că a efectuat jaful pentru a se distra și pentru a încuraja firma de schimb de criptomonede să-și îmbunătățească securitatea.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Trebuie sa fie un fake news, toata lumea stie ca monedele virtuale sunt safe, nu? Nu depinzi de banci, de politici monetare si guverne, depinzi doar de o platforma de tranzactionare si de expertiza ei in aparea sistemelor proprii de intruziuni sau chiar de buna credinta a celor care o detin (cunoscatorii au auzit de Mt. Gox si monedele virtuale valorand zeci de miliarde disparute fara urma, si mai ales fara EXPLICATIE).

    • Nu-i adevarat, toata lumea stie ca exista riscul asta, sa pierzi cu totul ‘banii’. Astfel de furturi sunt foarte rare, dar se intampla. Sunt probabil de 1000 ori sanse mai mari sa iti fure cineva portofelul din buzunar decat sa iti fie furate criptomomedele.

    • Nu contest treaba cu portofelul, dar sansele ca cineva sa-ti fure banii din banca sunt (se pare) mai mici decat sa-ti fure portofelul digital. Si daca nu se intampla din vina ta (ca si in cazul de mai sus) vei fi despagubit de banca sau de sistemul financiar (asigurari si fonduri de garantare). La portofelul digital nu ai nicio plasa de siguranta.

    • @Tiberius exista ceea ce se numesc “non-custodial wallets”, un portofel ale carui chei (atat privata cat si publica) le detii doar tu si care nu are cum sa fie hackuit. Mai mult, in afara de Mt Gox de care ai auzit si tu dar care a fost acum 8 ani 😉, restul hackurilor au fost despagubite de exchange-ul hackuit. Nu stiu ce “plasa de siguranta” avea lumea cand depunea banii la FNI sau Bancorex dar stiu ca utilizatorii de crypto au fost despagubiti integral. Mai usor cu “siguranta si onestitatea bancilor pe scari 😄

    • Ce-mi place ca dai exemplul Bancorex de acum 22 de ani, de pe vremea tzelepor obladuite de PSD, dar zici ca Mt. Gox a fost hohoho!! acum 7 ani jumate, pe vremea lui Pazvante, nu se pune.
      De la acel faliment Bancorex a fost creat fondul de garantare a depozitelor. E o plasa de siguranta. E un sistem de siguranta in plus.
      Sa nu facem comparatii cu FNI, nu vorbim de acelasi lucru (sau totusi vorbim? ca unii compara bitcoin cu o schema Ponzi ca FNI…).
      Sunt curios daca reglementarile viitoare (daca bitcoin rezista) vor mai permite chestii din astea 100% anonime gen non-custodial wallets. Oricum, nici solutia aia nu e 100% safe. Milioane de bitcoin sunt „pierdute” pentru ca s-au pierdut cheile. Sunt convins ca toti care au patit-o erau tare linistiti ca ei sunt 100% hack safe.

  2. A furat, dar a şi dat! Nu-l vreţi la PSD?

  3. 👍😃😃😃

  4. Cred ca individul care a scris articolu este total paralel. Nu scrie despre ceva ce nu intelegi. Acei 30M$ nu sunt pastrati de el. Tether a blocat acele tokenuri. Stati voi calmi ca ii dadea si pe aia daca nu erau blocati. Alta problema este ca confudati white hackingul cu black hacking. Alta problema este ca nu stiti ce este ila DeFi si mai duceti oameni in eroare. Data viitoare nu mai scrieti sau doar ati copiat articolu ?

  5. Au copiat iti dai seama. Ziar de kkt