Un imigrant ilegal din România, deportat de șase ori în ultimii șapte ani din cauza unui șir de furturi și fraude, a fost condamnat la doi ani închisoare după ce a intrat din nou în Regatul Unit. Judecător: „Marea Britanie nu are nevoie ca niște infractori de teapa dumitale să mai vină în țara asta. Din nefericire, avem și noi infractorii noștri”
Nicu Marin, care are un voluminos dosar penal, a fost în sfârșit trimis la închisoare. Tată a cinci copii, el a fost găsit într-un imobil cu mai multe etaje în cartierul Beston din Leeds, comitatul Yorkshire, transmite Daily Mail, citat de Rador.
Este de așteptat ca bărbatul în vârstă de 44 de ani să fie deportat acum pentru a șaptea oară. Marin are 20 de condamnări pentru 41 de delicte, multe dintre ele fiind legate de furturi și fraude.
Un imigrant ilegal din România deportat de șase ori în ultimii șapte ani din cauza unui șir de furturi și fraude, a fost condamnat la doi ani închisoare după ce a intrat din nou în Marea Britanie.
Nicu Marin, un bărbat în vârstă de 44 de ani având un voluminos dosar penal, a fost în sfârșit arestat după ce o nouă lege le-a oferit judecătorilor o mai mare putere de decizie. Tată a cinci copii, care a fost găsit într-un imobil cu mai multe etaje din Leeds, el a fost condamnat la 27 de luni de închisoare. Acum ar urma ca el să fie deportat pentru a șaptea oară după ce își va fi ispășit jumătate din condamnare. La Tribunalul Coroanei din Leeds, judecătorul Simon Batiste i-a spus că Regatul Unit dispune de suficienți ‚infractori autohtoni’, avertizându-l totodată să nu se mai întoarcă în această țară.
„Marea Britanie nu are nevoie ca niște infractori de teapa dumitale să mai vină în țara asta. Din nefericire, avem și noi infractorii noștri. În consecință, trebuie impus un verdict ferm, mai ales în cazul unor oameni ca d-ta, care încalcă regulat și flagrant ordinul de deportare. Trebuie să înțelegi că nu ți se mai permite să intri în Regatul Unit și nu trebuie să mai revii în această țară. Dacă mai faci asta, pedeapsa se va prelungi în continuare”.
Anterior, procurorul Bashir Ahmed a declarat în instanță că Marin are 20 de condamnări pentru 41 de delicte, multe dintre ele fiind legate de furturi și fraude.
Românul a mai fost deportat în 2016, dar s-a întors în țară după două săptămâni, prin Holyhead. A fost deportat din nou, dar ulterior el a mai fost deportat din Regatul Unit în martie 2017 și în aprilie 2018. În noiembrie 2019, el a fost găsit la o adresă din Chapeltown și a fost condamnat la patru luni închisoare, dar pedeapsa i-a fost suspendată pentru 18 luni. Ulterior, în luna septembrie a anului tecut, Marin a depus o cerere pentru a se căsători cu o femeie, după care însă a fost arestat în noiembrie, la adresa lui din Beston.
El a pretins mai apoi că s-ar fi întors în țară în luna august a anului trecut, prin Dover, și că și-a găsit un serviciu. “Începând din 2015, el a depus eforturi repetate și a reușit să intre în Regatul Unit prin diverse porturi din Irlanda și din Irlanda de Nord”, a mai adăugat procurorul Ahmed.
Prin intermediul unor imagini video transmise din penitenciarul Doncaster, unde se afla în arest preventiv, Marin a recunoscut că a încălcat ordinul de deportare.
Reprezentându-l pe Marin, avocatul Andrew Petterson a declarat: “El recunoaște că trebuie să execute o condamnare la închisoare. M-a rugat să cer scuze instanței din partea sa. Mi-a spus că singurul motiv este acela că a dorit să își ajute cei cinci copii care trăiesc în România și care locuiesc împreună cu mama sa, în vârstă de 75 de ani”.
Dar judecătorul Batiste a părut să se îndoiască de acest motiv, reamintind tentativa lui Marin de a se căsători. “Nu este clar dacă a fost vorba despre o tentativă căsătorie reală sau despre o căsătorie de formă. Trecutul dumitale în materie de imigrație este uluitor. Erai conștient de faptul că nu mai aveai dreptul să intri în Regatul Unit. După emiterea ordinului, ai mai intrat în Regatul Unit de șase ori. Evident, este vorba de un plan atent conceput de a intra în Regatul Unit, fiind deplin conștient că nu ți se permite acest lucru. Trebuie să fi fost vorba și despre niște șiretlicuri ca să poți intra“. (Traducerea: Alexandru Danga)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii