G4Media.ro

Un izvor de apă minerală, aflat în conservare timp de 32 de…

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Un izvor de apă minerală, aflat în conservare timp de 32 de ani, readus la viață în Suceava / Administrația din Dorna Candrenilor vor să refacă o stațiune balneo-climaterică ce a funcționat până în 1914

Joi, angajații Societății Naționale a Apelor Minerale, Sucursala Nord Vatra Dornei au forat readucând la suprafață după 32 de ani un izvor de borcut (izvor de apă minerală), aflat la o adâncime de 110 metri, în comuna Dorna Candrenilor, anunță Monitorul de Suceava.

Loclaitatea a fost stațiune cu băi terapeutice cu apă minerală sulfuroasă ce a funcționat până în 1914, când a fost distrusă total cu ocazia Primului Război Mondial.

Ulterior, Ilie Ursu, fost primar al comunei Dorna Candrenilor în perioada interbelică, a revitalizat stațiunea. S-a întâmplat în 1936, numai că de această dată istoria stațiunii a fost și mai scurtă, de numai un an de zile.

Acum, primarul Dănuț Candrea a venit cu un proiect extrem de ambițios.

”Avem proiect făcut și care este scos deja la licitație. Pe aceste temelii vom construi piscina cu apă dulce, două piscine de borcut și două piscine pentru persoane cu dizabilități și handicap. Acest izvor vrem să-l folosim în stațiune pentru vindecarea bolilor de inimă, pentru împachetări cu nămol, efect injectabil, motive pentru care era foarte căutată stațiunea în trecut. În final va fi o clădire cu două niveluri, cu lift, instalații cu piscină, în valoare de aproape 5 milioane de euro, iar banii sunt de la bugetul local”, a declarat primarul Dănuț Candrea.

Pentru ca acest izvor să poată fi pus în valoare a fost nevoie de acordul Societății Națională a Apelor Minerale, proprietarul acestei bogății naturale.

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Prin anii 2000, am avut o investigație (urma la preluarea de către Helenic Coca Cola a zacamintelor și izvoare de ape Dorna). La preț de nimic a urmat concesionarea lor incă mulți ani de acum încolo…Nenea de la Primărie aburește lumea cu „planuri”

    • Să o crezi tu, dragă SAO… dacă ești așa documentată, și crezi că sunt abureli, nu te-ai ascunde după „nume ” …ar trebui să vezi ce se întâmplă de fapt în timp real, la fața locului în Dorna Candrenilor…apoi să scrii!!!!

  2. 👏🏻👏🏻👏🏻

  3. PROPRIETARUL ACESTEI BOGATII NATURALE ESTE POPORUL ROMAN . SOCIETATEA ASTA NENOROCITA DOAR ADMINISTREAZA . In interesul oricui numai al poporului roman nu .