G4Media.ro

Un judecător de la Curtea Supremă a SUA face publice cadourile primite…

Un judecător de la Curtea Supremă a SUA face publice cadourile primite de la un miliardar

Criticat deja pentru că a beneficiat de generozitatea unui miliardar republican, cel mai conservator judecător de la Curtea Supremă a SUA, Clarence Thomas, a recunoscut joi că a călătorit gratuit cu avionul privat al omului de afaceri, transmite Le Figaro.

În ultimele luni, o serie de dezvăluiri jenante au declanșat o controversă privind cadourile primite de judecători, provocând probleme pentru Înalta Curte, care a emis decizii șocante una după alta, cum ar fi cele privind avortul și armele. Presa a dezvăluit că Clarence Thomas a acceptat sejururi nedeclarate și croaziere pe un mega-yacht de la miliardarul Harlan Crow.

Călătorii de lux nedeclarate

În declarația sa financiară pentru anul 2022, făcută publică joi, el a precizat, de asemenea, că a călătorit gratuit în trei rânduri cu avionul privat al omului de afaceri anul trecut, din motive de „securitate”. În luna mai 2022, publicația Politico a dezvăluit că Curtea Supremă se pregătea să anuleze protecția constituțională a avortului, o decizie care i-a indignat pe unii americani. Din cauza „riscului sporit de securitate” pentru judecător în urma scurgerii de informații în presă, Clarence Thomas a folosit un avion privat pentru deplasările sale oficiale, gărzile sale de corp recomandându-i să evite zborurile comerciale, potrivit comunicatului.

În trecut, Clarence Thomas nu declarase călătoriile de lux oferite de Harlan Crow, care plătise și școala publică a nepotului său și îi cumpărase casa în care locuia mama sa. Judecătorul nu a dezvăluit nici faptul că miliardarul donase 500.000 de dolari unui grup conservator fondat de soția sa, Ginni Thomas, o mare parte din această sumă fiindu-i plătită sub formă de salariu. El s-a apărat spunând că regulile care guvernează declarațiile de acest tip s-au schimbat și că Harlan Crow nu avea niciun caz în curs de judecată la Curtea Supremă.

În declarația sa pentru 2022, Clarence Thomas a subliniat că regulile s-au schimbat și că așteaptă să afle dacă va trebui să își modifice declarațiile anterioare. Avocatul său, Elliot Berke, a declarat că erorile din declarațiile sale anterioare au fost „involuntare” și că judecătorul s-a străduit întotdeauna „să respecte legea”, inclusiv în ceea ce privește „călătoriile sale personale care trebuie raportate”. Criticile lui Clarence Thomas sunt „ridicole” și provin „de la organizații de stânga”, a adăugat avocatul său.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Iată de ce nivelul de corupție ar scădea dramatic dacă judecătorul ar fi un program de inteligență artificială care să judece atat cazuri reale cât și cazuri imaginare pe care orice om le poate pune. Ca un chat gpt. Argumentul esențial al oamenilor din sistem este că nu este bună inteligenta artificiala întrucât pot fi corupți programatorii pică in felul asta. Dacă programul este corupt prin programare tot prostul va vedea de pe telefonul lui si imediat remediat.

  2. „…serie de dezvăluiri jenante au declanșat o controversă privind cadourile primite de judecători.. ” Este un fenomen relativ raspandit, ca-s mai multi.
    Dar cum acolo nu exista coruptie, pentru ca „n-am stiut ca s-au schimbat regulile”, „imi pare rau, ma voi indrepta ” etc. si apoi apar intelegerile, de regula un fel de amenzi care reprezinta o fractiune din valoarea totala a prejudiciului/beneficiilor ilegale, toata lumea e fericita….;)

    • @ I Petrescu – Inteleg eu ce vrei sa spui, dar gresesti. Acolo, asemenea dezvaluri au consecinte, societatea americana nu inghite coruptia, mai ales la nivelul asta. Nu zic decat ca au o traditie mult mai veche in ce priveste lupta impotriva coruptiei.