G4Media.ro

Un judecător ungar a suspendat o cauză penală și a cerut Curții…

Sursa Foto: pexels.com

Un judecător ungar a suspendat o cauză penală și a cerut Curții de Justiție a UE să spună dacă practicile sistemului judiciar din Ungaria sunt compatibile cu legislația europeană. Judecătorul vrea să prevină un proces la CEDO

Un judecător ungar a suspendat o cauză penală și a cerut Curții de Justiție a Uniunii Europene să se pronunțe cu privire la practicile sistemului judiciar ungar în speța respectivă, informează site-ul ungar Index.ro.

Magistratul a cerut CJUE să spună dacă legislația din Ungaria este compatibilă cu cea europeană. Judecătorul a procedat astfel pentru a preveni un eventual proces la CEDO, unde Ungaria ar putea să piardă, informează sursa citată.

Speța penală de pe masa tânărului judecător Csaba Vasvári vizează un cetățean străin.

Citește articolul integral aici. 

sursa foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Draga „REDACTIA”,
    Se spune judecator ungur nu ungar.
    Mai bine ca nu a semnat autorul, ar fi fost trimis la alfabetizare… asa , o intreaga „REDACTIA”, e mai greu. Desi n-ar strica.

    • Ungar e un adjectiv care defineste lucrurile sau persoanele care tin de sau au legatura cu Ungaria. Ungur e un substantiv care defineste un locuitor al Ungariei. Prin urmare judecator ungur e pleonasm, caci atat judecatorul cat si ungurul is persoane. A dreacu alfabetizare, ce le mai placea tovarasilor sa ne trimita acolo. Desi erau la fel de inculti ca tine.

    • Ce spui mai Bogdane, judecator ungur e pleonasm? Esti probabil de la Academie ca altfel nu-mi inchipui cum ai ajuns la concluzie. Inseamna ca daca zic „un judecator roman” e o contradictie in termeni, nu?
      „Un judecator romanesc” ar suna mai bine pentru tine?

    • Din fericire pentru tine, roman e si adjectiv.

    • Da, sint foarte fericit de treaba asta.
      Hai las-o moarta!