Un juriu validează testamentul lui Aretha Franklin, după ani de dispute între copiii săi
Un document scris de mână găsit sub o pernă de canapea în casa lui Aretha Franklin constituie un testament valabil, a decis marți un juriu al unui tribunal american care a arbitrat o dispută între copiii „Reginei muzicii soul”, decedată în 2018, potrivit presei americane, citată de Le Figaro.
Legendara cântăreață americană, care a murit la 16 august 2018 în orașul său natal Detroit, nu a lăsat un testament oficial, dar documentele scrise de mână descoperite ulterior la domiciliul ei au alimentat o dispută între cei patru fii ai săi timp de ani de zile. Documentele, care sunt greu de citit, par să împartă bunurile sale, în special proprietăți, dar și bijuterii, blănuri, echipamente stereo și drepturi muzicale. Unul dintre ele, datat 2010, a fost descoperit într-un dulap încuiat. Un altul, datat 2014, a fost găsit sub pernele canapelei.
Doi dintre fiii săi, Edward și Kecalf Franklin, au fost în favoarea documentului din 2014. Un altul, Ted White Jr, susține că documentul din 2010 aflat în dulap este mai legitim. Ambele testamente par să indice o împărțire egală a drepturilor de autor între acești trei fii. Potrivit New York Times, Clarence Franklin, primul copil al cântăreței, suferă de probleme de sănătate mintală și trăiește sub tutelă legală, frații săi angajându-se să îl întrețină. Decizia juriului format din șase persoane este deosebit de favorabilă lui Kecalf Franklin și copiilor săi, care urmează să moștenească reședința principală a cântăreței, un conac într-o suburbie bogată din Detroit. De asemenea, ei ar trebui să moștenească și mașinile mamei lor.
Procesul s-a axat pe semnătura de pe documentul din 2014, pe care scria „A. Franklin”, cu un mic desen al unei fețe zâmbitoare în prima inițială, despre care Kecalf Franklin a spus că este „caracteristic” scrisului de mână al mamei sale. Juriul a ajuns la o decizie după o oră de deliberare, punând capăt unui proces de două zile. Timp de ani de zile, administratorii averii lui Aretha Franklin și-au achitat datoriile și au plătit impozite restante, generând în același timp redevențe din muzica ei. „Regina muzicii soul” a murit la vârsta de 76 de ani, la 16 august 2018, la Detroit, din cauza unui cancer pancreatic, după o carieră de șase decenii care a făcut-o una dintre cele mai respectate artiste americane.
Interpretă de neuitat a piesei Respect, diva a fost, de asemenea, o figură a luptei pentru drepturile civile ale americanilor de culoare, cântând la funeraliile lui Martin Luther King în 1968.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank