Un laborator românesc de tehnologie a realizat un robot pentru dezinfecție
Laboratorul de design și tehnologie Modulab a realizat un prototip funcțional de robot autonom de dezinfecție fără contact, cu ajutorul radiației UV-C. Acesta este dotat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, iar creatorii lui susțin că poate distruge orice virusuri, bacterii și fungi prin acțiunea radiațiilor ultraviolete asupra AND-ului și ARN-ului.
”E un prototip testat, funcțional la care am lucrat în ultima vreme și reprezintă contribuția noastră la efortul general pentru stoparea actualei epidemii [de coronavirus]. Dacă există interes din partea oricărei instituții medicale sau autorități, noi suntem gata să îl punem la dispoziție și suntem pregătiți să construim oricât de mulți în următoarea perioadă”, se arată într-un comunicat al Modulab.
Paul Popescu, fondatorul Modulab, a declarat pentru G4 Media.ro că robotul funcționează simplu, precum o mașină cu telecomandă, și poate fi manevrat de la fața locului sau de la distanță. ”Dispozitivul funcționează pe principiul point and click. Este dotat cu mulți senzori, pentru distanță, pentru depistarea eventualelor trepte și cu camere de luat vederi”, spune Popescu.
”Implementarea în dezinfecție, folosind o tehnologie deja testată și omologată de către noi, a fost un pas firesc în contextul actual al necesității instituțiilor publice de a dezinfecta în mod autonom spații și suprafețe de mari dimensiuni. Eficacitatea luminii UV-C în distrugerea agenților patogeni a fost dovedită anterior în multe studii, inclusiv pentru noul Coroavirus”, mai spune reprezentantul Modulab.
Un astfel de studiu poate fi consultat aici.
Modulab, care are o experiență pe piață de zece ani, a dezvoltat împreună cu Agora Robotics o soluție completă de navigare robotică autonomă, integrată cu succes într-o platformă de curățenie industrială și în platformă de transport pentru depozite. Această soluție a fost adaptată acum pentru acest robot de dezinsecție.
Totodată, a mai spus Paul Popescu, soluția de navigare robotică autonomă ar putea fi folosită și pentru teleprezență, monitorizarea de la distanță a pacienților prin evitarea intrării în contact cu aceștia (spre exemplu, pentru luarea temperaturii corporale).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii