Un libanez a luat ostatici angajații unei bănci pentru a-și recupera economiile
Un bărbat înarmat a luat joi ostatici angajați ai unei bănci din Beirut pentru a-și recupera economiile de peste 200.000 de dolari, cel mai recent incident violent într-o țară devastată de criza economică, au declarat pentru AFP surse de securitate, potrivit Le Figaro.
Sucursala Federal Bank din apropierea străzii aglomerate Hamra a fost înconjurată de un cordon de securitate impunător la începutul după-amiezii.
Utilizatorul furios „a intrat cu o pușcă de vânătoare și materiale inflamabile și i-a amenințat pe angajați pentru a-i da economiile înapoi”, a declarat una dintre surse. O altă sursă a afirmat că bărbatul de 40 de ani „a turnat benzină, a închis ușa băncii și i-a luat ostatici pe angajați”. Potrivit agenției libaneze de știri NNA, bărbatul „a amenințat că își va da foc și îi va ucide pe toți, îndreptând arma spre capul directorului sucursalei”. Potrivit NNA, acesta a declarat că a luat cu asalt banca pentru că tatăl său „a fost internat în spital cu ceva timp în urmă pentru o operație și nu a putut plăti pentru aceasta”.
Fratele său, Atef al-Sheikh Hussein, a declarat reporterilor: „Fratele meu are 210.000 de dolari în bancă și vrea să obțină doar 5.000 de dolari pentru a plăti facturile de la spital”, adăugând că se va preda imediat ce va avea banii.
Potrivit acestuia, fratele său a luat o armă „din bancă și nu a adus-o cu el”. „Nu contează dacă merge la închisoare, important este să ne ușurăm suferința (financiară)”, a adăugat el. O înregistrare video postată online arată cum doi negociatori îi cer atacatorului – pe care îl numesc Bassam – să elibereze doi clienți. Arborând pistolul și o țigară, el a eliberat apoi un ostatic, potrivit unui corespondent AFP aflat la fața locului, în timp ce zeci de trecători și rude ale ostaticilor se adunau la bancă.
Din 2019, Libanul traversează una dintre cele mai grave crize socio-economice din istoria lumii de la 1850 încoace, potrivit Băncii Mondiale. Moneda națională a pierdut peste 90% din valoare, iar aproximativ 80% din populație a intrat în sărăcie, în special din cauza restricțiilor bancare draconice care îi împiedică să aibă acces liber la banii lor. În mod regulat au loc incidente violente între angajații băncilor și oamenii care doresc să-și recupereze economiile.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii