G4Media.ro

Un medic de familie explică cum este posibil ca un copil să…

sursa foto: Facebook/ Ludens – joacă cu sens

Un medic de familie explică cum este posibil ca un copil să primească 3-4 diagnostice într-o săptămână sau chiar două într-o singură zi

Un medic de familie din Sibiu explică părinţilor cum este posibil ca un copil să primească trei – patru diagnostice într-o săptămână, chiar două într-o zi: infecţii multiple cu diferite perioade de incubaţie, sau complicaţii. Medicul face apel la părinţi să fie atenţi la copii şi să-i ocrotească pentru că circulă multe tulpini în paralel, iar măsurile sanitare sunt zero, transmite News.ro.

”Cum se poate ca un copil să aibă 3 diagnostice într-o săptămână? Răspunsul este: se poate, chiar două în aceeaşi zi”, a scris, duminică, pe Facebook, medicul Egri Eduard din Sibiu.

Acesta explică faptul că o viroză care debutează dimineaţa ca o rino-faringită, spre seară se poate transforma în laringită. Copilul începe să tuşească lătrător şi să răguşească.

”Peste două zile încep să îl doară urechile, iar la examenul clinic se constată că s-a instalat otita. Peste alte două zile, scaunele devin moi, diareice, iată şi enterocolita. Din exemplul de mai sus rezultă, nu trei, chiar patru diagnostice într-o singură săptămână”, a mai scris medicul.

Acesta explică faptul că pot fi două cauze: ori apar complicaţii din cauza unui singur virus mai agresiv, ori copilul s-a infectat cu mai mulţi agenţi patogeni, dar cu perioade de incubaţie diferite.

”În acest moment circulă multe tulpini în paralel, iar măsurile sanitare sunt zero. Scriu aceste lucruri pentru ca părinţii să înţeleagă ce li se întâmplă celor mici, să fie atenţi, să îi ocrotească şi să nu se mai mire că primesc într-un timp aşa scurt şi alte diagnostice cu tratamente diferite de la acelaşi medic sau medici diferiţi”, a mai transmis medicul.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Metodele cu licențele luate cu plata in natură, cafea, blugi și dolari încă rămîn ”valabile”.

  2. In tarile f bogate, pacientii care ajung la doctor sunt invartiti pe toate partile. Exista teste pentru zeci de virusi cum e covidul, ca doar nu s-a inventat testul rapid anul trecut. Asa ca un copil va avea un diagnostic sigur in cateva ore de la vizita la doctor.

    In tarile de calici ca Franta, Germania sau Anglia, pana ajungi la doctor, se vindeca copilul. Zero diagnostice.

    In Romania, eroul in alb nu spune nu. De aceea sunt cozile alea infernale la orice doctor roman, fie ca e de familie, fie ca e spital, fie ca e privat sau de stat. Eroul in alb autohton stie precis ceaiul de plante care te va salva.

    Analizele nu se fac pe loc, si, in cele mai multe cazuri, nici nu sunt disponibile in Romania. Stim cu totii ca, la fiecare panica arafatiana, in loc sa importam din afara chimicalele necesare, eprubetele cu muci romanesti sunt trimise la Marele Institut care Stie sa Analizeze Muci la Londra.

    (Am putea sa importam aparatele, dar atunci ar trebui sa le facem loc undeva in sistemul Interventiilor de Urgenta. Ori, pe strada Ceasornicului, la ISU, unde e gardul ala de sarma ghimpata, nu mai e loc. Salile de tortura CIA sunt o industrie autohtona, pe care nu o vom externaliza.)

    Pe partea celalta, pacientul roman, nu da doi bani pe timpul lui. De aceea, el nu sta doar la o coada, sa se multumeasca cu un diagnostic vag, gen „viroza”. Nu, necredinciosilor, caci, iata, peste drum, mai e o coada la Regina Maria, de unde mai pot sa mai iau un diagnostic la fel de vag, „sindrom dureros la burta” samd. Tratamentul e acelasi, cu vitamine, dar nu orice fel de vitamine, ci alea cu zinc bionatural, recomandate de Chelu de la Aiumor.

    Rezultatul, zece diagnostice vagi intr-o singura zi la copilasul dorobantier, plus zece morti cu zile prin satele pe unde eroii in alb nu calca.