Un medic de top din Australia a scăpat de cancerul la creier, la un an după ce a fost supus unei terapii experimentale / Tratamentul s-a bazat chiar pe cercetările sale
La un an după ce a fost supus unui tratament în premieră mondială pentru glioblastom, medicul australian Richard Scolyer nu mai are cancer. Terapia experimentală a apreciatului patolog se bazează pe propriile sale cercetări de pionierat în domeniul melanomului, transmite BBC.
Subtipul de glioblastom al profesorului Scolyer este atât de agresiv încât majoritatea pacienților supraviețuiesc mai puțin de un an.
Dar marți, medicul în vârstă de 57 de ani a anunțat că ultima sa scanare RMN nu a arătat nicio recidivă a tumorii.
„Ca să fiu sincer, am fost mai nervos decât am fost la oricare dintre scanările anterioare”, a declarat el pentru BBC.
„Sunt pur și simplu încântat și mă bucur… nu aș putea fi mai fericit.”
Profesorul Scolyer este una dintre cele mai respectate minți medicale din Australia și a fost desemnat anul acesta „Australianul Anului”, alături de colega și prietena sa Georgina Long, ca recunoaștere a muncii lor în privința melanomului.
În calitate de co-directori la Melanoma Institute Australia, în ultimul deceniu, cercetările celor doi privind imunoterapia, care folosește sistemul imunitar al organismului pentru a ataca celulele canceroase, au îmbunătățit în mod dramatic rezultatele pentru pacienții cu melanom avansat la nivel global. Jumătate dintre aceștia sunt acum practic vindecați, față de mai puțin de 10%.
Prof. Long, alături de o echipă de medici, folosește aceste cercetări pentru a-l trata pe prof. Scolyer – în speranța de a găsi un tratament pentru cancerul său.
În cazul melanomului, prof. Long – ea însăși un renumit oncolog medical – și echipa sa au descoperit că imunoterapia funcționează mai bine atunci când se utilizează o combinație de medicamente și când acestea sunt administrate înainte de orice intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii.
Profesorul Scolyer a devenit anul trecut primul pacient cu cancer cerebral care a beneficiat vreodată de o imunoterapie combinată, înainte de operație. El este, de asemenea, primul căruia i s-a administrat un vaccin personalizat în funcție de caracteristicile tumorii sale, care sporește puterea de detectare a cancerului de către medicamente.
După câteva luni dificile de tratament la începutul anului – petrecute cu crize de epilepsie, probleme la ficat și pneumonie – profesorul Scolyer spune că se simte mai sănătos.
„Nu m-am mai simțit așa de bine de multă vreme”, a spus el, adăugând că a revenit la exercițiile fizice în fiecare zi – ceea ce pentru el înseamnă adesea o alergare ocazională de 15 km.
„Cu siguranță nu înseamnă că cancerul meu la creier s-a vindecat… dar este plăcut să știu că nu a revenit încă, așa că mai am ceva timp să mă bucur de viața mea alături de soția mea Katie și de cei trei copii minunați.”
Rezultatele de până acum au generat un entuziasm uriaș, deoarece duo-ul ar putea fi pe punctul de a face o descoperire care ar putea într-o zi să îi ajute pe cei aproximativ 300.000 de oameni diagnosticați cu cancer cerebral la nivel mondial în fiecare an.
Profesorii Scolyer și Long au declarat anterior că șansele de vindecare sunt „minuscule”, dar speră ca tratamentul experimental să prelungească viața profesorului Scolyer și să se transpună în curând în teste clinice pentru pacienții cu glioblastom.
În prezent, ei au o lucrare științifică în curs de revizuire, care detaliază rezultatele din primele săptămâni de tratament ale profesorului Scolyer, dar profesorul Long subliniază că sunt încă departe de a dezvolta un tratament aprobat și reglementat.
„Am generat o grămadă de date, pentru a pune apoi bazele pentru următorul pas, astfel încât să putem ajuta mai mulți oameni”, a spus ea.
„Nu suntem încă acolo. Pe ceea ce trebuie să ne concentrăm cu adevărat este să arătăm că această abordare de tip imunoterapie combinată, preoperatorie, funcționează la un număr mare de persoane.”
Roger Stupp – medicul după care este denumit protocolul actual de tratare a glioblastoamelor – a declarat la începutul acestui an pentru BBC că prognosticul profesorului Scolyer este „sumbru” și că este prea devreme pentru a spune dacă tratamentul funcționează.
El a adăugat că, deși rezultatele anterioare ale profesorului Scolyer au fost „încurajatoare”, ar fi vrut să îl vadă pe acesta ajungând la 12 luni, chiar 18, fără recidivă înainte de a se entuziasma.
Profesorul Scoyler a declarat că este deja mândru de datele pe care le-a generat tratamentul său și că este recunoscător familiei și echipei sale medicale pentru că au sprijinit „acest experiment”.
„Mă simt mândru de echipa cu care lucrez. Mă simt mândru că sunt dispuși să își asume riscul de a merge pe această cale.”
„[Aceasta] oferă o oarecare speranță că poate aceasta este o direcție care merită să fie investigată mai mult în mod oficial.”
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii