G4Media.ro

Un medicament a crescut durata de viață a unor șoareci de laborator…

sursa foto: Pixabay

Un medicament a crescut durata de viață a unor șoareci de laborator cu aproape 25%, descoperire care, speră cercetătorii, poate încetini și îmbătrânirea oamenilor

Șoarecii tratați în laborator sunt cunoscuți drept „bunicuțe supermodel” datorită aspectului lor tineresc, relatează BBC, cu aprecierea că medicamentul descoperit ar crește durata de viață a animalelor cu aproape 25%. Este o descoperire care, speră oamenii de știință, poate încetini și îmbătrânirea oamenilor.

Șoarecii erau mai sănătoși, mai puternici și au dezvoltat mai puține tipuri de cancer decât colegii lor nemedicamentoși.

Medicamentul este deja testat pe oameni, dar nu se știe dacă ar avea același efect anti-îmbătrânire

Căutarea unor medicații care să asigure prelungirea vieții este prezentă în toată istoria omenirii. Cu toate acestea, oamenii de știință știu de mult timp că procesul de îmbătrânire este modelabil – animalele de laborator trăiesc mai mult dacă se reduce semnificativ cantitatea de alimente pe care o consumă.

Acum, domeniul cercetării îmbătrânirii este în plină expansiune, cercetătorii încercând să descopere – și să influențeze- procesele moleculare ale îmbătrânirii.

Echipa de la MRC Laboratory of Medical Science, Imperial College London și Duke-NUS Medical School din Singapore a investigat o proteină numită interleukină-11.

Nivelurile acesteia cresc în corpul uman pe măsură ce îmbătrânim, contribuie la niveluri mai ridicate de inflamație, iar cercetătorii spun că aceasta activează mai multe comutatoare biologice care controlează ritmul îmbătrânirii

Cercetătorii au efectuat două experimente. Primul a modificat genetic șoarecii astfel încât aceștia să fie incapabili să producă interleukină-11. Al doilea a așteptat până când șoarecii au împlinit vârsta de 75 de săptămâni (aproximativ echivalentul unei persoane în vârstă de 55 de ani) și apoi le-a administrat în mod regulat un medicament pentru a elimina interleukina-11 din corpul lor.

Rezultatele, publicate în revista Nature, au arătat că durata de viață a crescut cu 20-25%, în funcție de experiment și de sexul șoarecilor.

Șoarecii de laborator bătrâni mor adesea din cauza cancerului, însă șoarecii cărora le lipsea interleukina-11 aveau niveluri mult mai scăzute ale bolii.

De asemenea, aceștia au prezentat o funcție musculară îmbunătățită, au fost mai slabi, au avut o blană mai sănătoasă și au obținut scoruri mai bune la multe măsuri ale fragilității.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...