G4Media.ro

Un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome…

Sursa foto: Pixabay

Un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an

Un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome ale bolii ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an, a declarat marţi directorul general al grupului farmaceutic american, Albert Bourla, transmite CNBC, citată de News.ro.

Compania, care a dezvoltat primul vaccin pentru Covid-19 autorizat în SUA, împreună cu compania germană BioNTech, a început în martie un studiu clinic în fază incipientă care testează o nouă terapie antivirală pentru această boală.

Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente care acţionează prin inhibarea unei enzime pe care virusul trebuie să o multiplice în celulele umane.

Inhibitorii de protează sunt utilizaţi pentru tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi hepatita C.

Dacă studiile clinice merg bine şi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) îl va aproba, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârşitul anului, a declarat Bourla la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC.

Experţii în sănătate spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea schimba jocul, deoarece persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor.

Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni internarea în spital.

Pe lângă acest medicament, Pfizer testează vaccinul său la copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani.

Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii din sectorul sănătăţii publice şi experţii în boli infecţioase.

La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să îi extindă autorizaţia de vaccinare la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după ce s-a constatat într-un studiu clinic că vaccinul are o eficacitate de 100%.

Bourla a declarat marţi că este ”foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului la adolescenţi.

sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Deci un medicament anti-Covid care actioneaza ca medicamentele anti-HIV.

    Ce ziceau teoriile conspiratiei acum vreun an?

    • Vaccinul nu e bun !
      Tratamentul nu e bun!

      In Romania se recomanda „tras” cu Carmol pe burta!!

    • Esti constient ca si SAR-COV-2 si COVID sunt virusi, gogule? Cu ce ai vrea sa fie tratat, cu medicamente similare celor contra bacteriilor sau parazitilor? Eventual cu niste anti-rid?

      Si teoriile conspiratiei au pornit de la un studiu facut pe genunchi de niste indieni, pe baza unor fragmente minuscule din materialul genetic al virusului care se potriveau cu fragmente din HIV.

      Pana la urma sunt doar 4 baze folosite in construirea codului genetic al virusului, si daca alegi un fragment scurt combinatiile intre ele sunt limitate, si pot aparea imediat coincidente, avand in vedere ca virusul are un cod genetic de vreo 30.000 de nucleotide.

      Daca alegi o secventa foarte scurta, de doar 3 nucleotide, se va repeta in medie de peste 400 de ori chiar in materialul genetic al unui singur virus. Cu 4 nucleotide, de peste 100 de ori. Cu 5 nucleotide, de vreo 30 ori. Cu 6 nucleotide, de 7 ori. Cu 7 nucleotide in secventa, de vreo 2 ori fiecare. Abia de la 8 nucleotide in sus in secventa sunt cel putin 50% sanse sa fie unice secventele. Si asta in cadrul unui singur virus. Cu cat te uiti la mai multi virusi, cu atat cresc sansele sa gasesti unul in care sunt secvente destul de lungi care coincid.

      Si indienii au gasit o secventa de 7 nucleotide (75% sanse sa fie o coincidenta), una de 6 (cam 86% sanse sa fie o coincidenta), si una de 8 nucleotide (cam 50% sanse sa fie o coincidenta). Asadar pana si la cea mai lunga secventa gasita erau 50% sanse sa fie o coincidenta.

      In concluzie, studiul avea tot atata valoare ca unul care constata ca daca dai de 100.000 de ori cu banul, sunt mari sanse sa iti iasa de 16 ori la rand cap, ceea ce este foarte adevarat, dar nu e deloc suprinzator, si nu ti-ar publica nimeni un studiu care ar afirma ca este suprinzator.

      Ocazie cu care studiul a fost retras de autori, inainte sa fie publicat, dupa ce le-a fost atrasa atentia ca de fapt n-au descoperit nimic, si ca fragmentele despre care afirmau ca sunt unice, si ca nu exista decat la COVID si la HIV, sunt prezente de fapt intr-o groaza de coronavirusi de la lilieci.

      Cu toate astea teoriile conspiratiei au continuat si, din ce vad, unii nu s-au lecuit nici pana astazi de ele.

    • Ce ziceau, boss, teoriile conspiratiei acum vreun an? ca hepatita C e inventata intr-un laborator de Oamenii de Stiinta? e de la ciorba de lilieci si aia?

      Mai conteaza ceva, sursa conspirationala chinez-comunista a virusului, cretinismul epidemiologilor lui Vlad Voiculescu, sabotajul sosocist, tulpina si copilasul, Burisma si Stormy etc, cand, in sfarsit, avem un tratament? Sau mai vrei in casa un an?