![ArkEdge, start-up japonez, imagini satelit, microsatelit taiwanez](https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2025/02/画像2-2048x1351-1-768x507.webp)
Un microsatelit taiwanez de dimensiunea unei serviete atinge capacități optice de clasă mondială, susține un start-up japonez care a contribuit la dezvoltarea sa
Start-up-ul japonez ArkEdge Space a declarat vineri că un satelit de observație la care a contribuit pentru agenția spațială din Taiwan a capturat ceea ce ar putea fi cele mai bune imagini ale Pământului din lume de la o navă spațială mai mică decât o servietă, relatează Reuters.
Micul satelit de observare optică ONGLAISAT a luat imagini cu o rezoluție de 2,5 metri după ce a fost lansat pe orbită la aproximativ 400 km deasupra Pământului în decembrie, a declarat compania.
„Imaginile sunt la fel de clare ca fotografia aeriană (în ciuda) faptului că au fost realizate de un satelit de această dimensiune”, a declarat Takayoshi Fukuyo, director executiv al ArkEdge, care a condus misiunea ONGLAISAT, în cadrul unei ședințe de presă la începutul acestei săptămâni. Acesta a adăugat că este probabil cea mai înaltă rezoluție a imaginii capturată vreodată de un mic „cubesat”.
Imaginile alb-negru publicate de ArkEdge arată terenuri, copaci și clădiri din locuri precum o suburbie din Seattle sau Patagonia argentiniană, surprinse de ONGLAISAT la sfârșitul lunii trecute.
ONGLAISAT, acronimul „onboard globe-looking and imaging satellite”, transportă echipamentul optic al Agenției spațiale taiwaneze pe un „cubesat” de dimensiunea unui computer desktop, dezvoltat în colaborare de ArkEdge și un laborator aerospațial al Universității din Tokyo.
ONGLAISAT își va încheia misiunea la începutul lunii martie, dar tehnologia optică pe care a demonstrat-o va fi aplicată la viitoarele misiuni de teledetecție prin satelit, a declarat TASA într-un comunicat.
Pe măsură ce tensiunile cu Beijingul au crescut, Taiwanul se grăbește să asigure infrastructura spațială în domenii care se întind de la observarea Pământului la comunicații, inclusiv o lansare în 2023 a satelitului meteorologic de casă și discuții cu Amazon pentru serviciul său de internet prin satelit Kuiper.
Dezvoltarea spațială a Taiwanului a condus, de asemenea, la aprofundarea legăturilor cu actorii comerciali din Japonia, vecinul său și un aliat apropiat al SUA.
Anul trecut, TASA a anunțat parteneriate cu alte întreprinderi spațiale japoneze, inclusiv Space One, căreia i-a furnizat un satelit util pentru al doilea test eșuat al micii rachete Kairos, precum și cu „ispace”, o companie de explorare a Lunii.
TiSpace, o companie privată taiwaneză fondată de un fost oficial TASA, intenționează să își testeze racheta într-o rampă de lansare privată din nordul Japoniei la începutul acestui an.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.