G4Media.ro

Un miliardar australian vrea să construiască Titanic II, o copie a navei…

Sursa foto: Facebook/ Blue Star Line

Un miliardar australian vrea să construiască Titanic II, o copie a navei care s-a scufundat la prima sa călătorie/ Pasagerii vor putea să călătorească la clasa a treia și vor fi încurajați să se îmbrace ca la începutul secolului trecut

De mai bine de un deceniu, miliardarul australian Clive Palmer a fost forța motrice din spatele planurilor de construire a Titanicului II – o replică a nefericitului vas care s-a scufundat în 1912 cu peste 2.200 de persoane la bord, scrie CNN. Doar aproximativ 700 au supraviețuit, ceea ce a făcut din această călătorie cea mai dezastruoasă din lume.

La mai bine de un secol de la scufundarea Titanicului, lumea rămâne atrasă de povestea sa.

Tragedia a inspirat filmul de succes „Titanic” al lui James Cameron, premiat cu Oscar în 1997, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, și a fascinat exploratorii amatori timp de decenii.

Una dintre aceste misiuni s-a încheiat tragic în iunie anul trecut, când toți cei cinci pasageri aflați la bordul submersibilului Titan au fost uciși când nava a suferit o implozie catastrofală în drum spre epavă.

Șase ani mai târziu, el a relansat proiectul în timpul unei recente conferințe de presă la Opera din Sydney, pe fundalul faimosului port al orașului.

Întrebarea este: de ce?

„Este mult mai distractiv să faci Titanicul decât să stai acasă și să-mi numeri banii”, ar fi declarat Palmer presei locale.

Palmer, care și-a făcut averea din minerit, rămâne neînduplecat de seria de calamități a Titanicului. El a lansat pentru prima dată planurile pentru Titanic II în 2012, și din nou în 2018, dar planurile au fost abandonate în timpul epidemiei de Covid.

Când și-a lansat pentru prima dată visul de a construi o versiune mai plutitoare a Titanicului, în urmă cu mai bine de un deceniu, opinia populară a fost că era suficient de bogat și excentric pentru a face acest lucru.

Dar vânturile potrivnice ale pandemiei au lovit, iar proiectul de milioane de dolari a fost suspendat pe măsură ce porturile s-au închis și pasagerii și-au reevaluat apetitul pentru riscul de a fi în carantină pe mare.

Acum, când pandemia a trecut, iar navele de croazieră sunt din nou pe mare, Palmer, care este președintele companiei Blue Star Line, care se află în spatele proiectului, a declarat că este momentul potrivit pentru a reînvia visul său despre Titanic.

„Suntem foarte bucuroși să anunțăm că, după întârzieri globale neprevăzute, ne-am reangajat cu partenerii pentru a da viață visului Titanic ll. Să înceapă călătoria”, a declarat Palmer într-un comunicat de presă.

Blue Star solicită propuneri și intenționează să confirme un constructor de nave până la sfârșitul anului, pentru a începe lucrările în primul trimestru al anului 2025.

În acest moment, Palmer se așteaptă ca ofertanții câștigători să aibă sediul în Europa. El nu crede că standardele chinezești sunt la înălțimea sarcinii, a declarat el reporterilor.

La relansare, echipa sa a redistribuit un videoclip de opt minute, care arată dispunerea navei și cum va arăta fiecare cameră, cu actori îmbrăcați în costume de epocă.

Pasagerii vor fi încurajați să se îmbrace ca în anii 1900, dar nu este obligatoriu, a declarat un purtător de cuvânt.

Nava în sine va avea o lungime de 269 de metri și o lățime de 32,2 metri – puțin mai largă decât originalul. Capacitatea va fi de 2.345 de pasageri repartizați pe nouă punți cu 835 de cabine. Aproape jumătate dintre acestea vor fi rezervate pasagerilor de la clasa întâi.

Pasagerii de la clasa a treia vor fi tratați cu tocană și piure la mese lungi într-o sală de mese comună – așa cum se întâmpla pe vasul original – deși un purtător de cuvânt a declarat că vor fi disponibile și alte mese pentru cei care doresc o experiență mai puțin autentică.

Palmer vrea să reproducă Titanicul – fără finalul tragic. Și el crede că exploatarea fascinației lumii pentru vasul de lux va apropia cumva oamenii.

„Cu toții știm cum să facem război. Ne facem armate și finanțăm războaie. Oamenii știu despre asta. Dar este mult mai greu să faci pace. Pentru a face pace trebuie să te ții de ea în fiecare zi. Progresezi centimetru cu centimetru”, a declarat el în comunicatul de presă.

„Titanic ll este ceva care poate asigura pacea. Poate fi o navă a păcii între toate țările lumii. Milioane de oameni au visat să navigheze pe ea, să o vadă în port și să experimenteze măreția ei unică. Titanic ll va fi nava pe care aceste vise vor deveni realitate”, a spus Palmer.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează