G4Media.ro

Un monolit misterios apare în deșertul Nevada / Poliția americană: „Vedem o…

Sursa foto: BBC / Las Vegas Police

Un monolit misterios apare în deșertul Nevada / Poliția americană: „Vedem o mulțime de lucruri ciudate… dar priviți asta!” / Două structuri asemănătoare au apărut și în România, în 2020

Un monolit misterios a apărut în deșertul Nevada în weekend, stârnind speculații cu privire la ce ar putea fi și cine se află în spatele lui, anunță BBC.

Structura a fost observată de Departamentul de Poliție din Las Vegas, care a declarat că a văzut-o în timpul unei misiuni de căutare și salvare la nord de Las Vegas Valley.

„Vedem o mulțime de lucruri ciudate… dar priviți asta!”, a postat poliția pe rețelele de socializare.

Monolitul este similar altora la fel de enigmatici care au apărut în jurul globului în 2020.

Structura înaltă, dreptunghiulară și reflectorizantă a fost observată în apropiere de Gass Peak, o zonă de drumeții în deșertul Nevada, la aproximativ o oră la nord de Las Vegas.

În imaginile publicate de poliție pe rețelele de socializare, monolitul părea să fie așezat într-un teren ușor accidentat.

„Cum a ajuns acolo sus?”, a întrebat Departamentul de Poliție din Las Vegas pe rețelele de socializare.

Monolitul seamănă într-o oarecare măsură cu cele prezentate în 2001: Odiseea spațială, un film din 1968 regizat de Stanley Kubrick.

Impozanți monoliți negri creați de o specie extraterestră nevăzută apar în filmul clasic, care se bazează pe scrierile romancierului Arthur C. Clarke.

Monoliți asemănători cu cel din Nevada au apărut în diferite locații din întreaga lume în urmă cu aproximativ patru ani, inclusiv unul în deșertul Utah.

Aceasta a lăsat autoritățile locale nedumerite după ce a fost descoperită de un pilot de elicopter care survola zona în noiembrie 2020.

Un alt exemplar a fost găsit în România în aceeași perioadă, precum și unul în California și pe Insula Wight din Canalul Mânecii.

În 28 noiembrie 2020 a fost descoperit un monolit, în România, pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamț. Acesta era acoperit de semne circulare care păreau făcute cu flexul. La 1 decembrie, monolitul din România a dispărut la fel de misterios cum a apărut.

În 8 decembrie și-a făcut apariția și cel de-al doilea monolit din România, de data aceasta pe o plajă sălbatică din Vadu, județul Constanța.

S-a speculat atunci cine ar putea fi în spatele lor, unii întrebându-se dacă nu cumva fac parte dintr-o instalație artistică. Dar nimeni nu a mai apărut de atunci pentru a susține că ar fi fost în spatele acestor structuri.

Un alt monolit a apărut mai recent pe un deal din Țara Galilor, în luna martie. Observatorii au spus că sculptura părea perfect nivelată, dar nu a oferit niciun indiciu cu privire la cine ar fi putut să o plaseze acolo.

În timp ce misterul din spatele acestor monoliți rămâne, autoritățile din Las Vegas au folosit ultima lor descoperire pentru a le reaminti oamenilor care fac drumeții în deșertul Nevada să fie pregătiți pentru vremea caldă și să rămână în siguranță.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Dacii liberi sunt extraterestrii, se stie.

  2. „…Daca e de fer, de fonta,de haluminiu si incape in caruta, dispare repede, ca un capace de canalizare..”

  3. La noi apar voturi la pesede și dispar voturi de la usere, ca prin minune