G4Media.ro

Un nou ex-angajat Facebook vrea să denunțe compania în fața Congresului SUA. …

sursa foto: Pixabay

Un nou ex-angajat Facebook vrea să denunțe compania în fața Congresului SUA.  Sophie Zhang susține că simte că are „sânge pe mâini” după ce a lucrat pentru Facebook

După declarațiile în fața Congresului SUA a fostei angajate Facbook, Frances Haugen, o altă fostă angajată a companiei, Sophie Zhang, și-a anunțat intenția de a da declarații oficialilor americani, anunță CNN.

Zhang  a spus că simte că are „sânge pe mâini” după ce a lucrat la Facebook și s-a declarat dispusă să depună mărturie în fața Congresului despre fostul ei angajator, a declarat ea duminică pentru CNN.

Totodată, a anunțat că a transmis o documentație legată de companie ”unei agenții de aplicare a legii” din SUA.

Sophie Zhang a lucrat la Facebook timp de aproape trei ani și a scris despre companie  după ce a fost concediată, anul trecut, spunând că Facebook nu face suficient pentru a combate ura și dezinformarea, în special în tari in curs de dezvoltare.

Zhang a spus că că a fost concediată din cauza problemelor de performanță.

Ea a spus acum că se simte încurajată să apară în fața unei comisii de anchetă, după mărturia denunțătorului Facebook Frances Haugen la o subcomisie a Senatului săptămâna trecută.

Fosta angajată a spus că a transmis autorităților informații legate de Facebook. „Am furnizat documentație detaliată cu privire la potențiale încălcări penale unei agenții de aplicare a legii din SUA. Înțeleg că ancheta este încă în desfășurare”, a scris ea pe Twitter duminică.

Ea a refuzat să spună atunci când a fost întrebată de CNN ce informații a furnizat și către ce agenție.

Un purtător de cuvânt al FBI a refuzat să comenteze luni, adăugând că „FBI nu confirmă, neagă sau comentează informațiile sau sfaturile pe care le-am putea primi de la cetățeni”.

Esențial pentru acuzațiile lui Zhang despre Facebook este că nu se face suficient pentru a aborda abuzurilor asupra platformei din țări din afara Statelor Unite. Aproximativ 90% din utilizatorii activi lunari ai Facebook se află în afara SUA și Canada, conform celei mai recente înregistrări trimestriale.

Un purtător de cuvânt al companiei a respins acuzația luni, spunând că Facebook a investit miliarde în siguranță în ultimii ani.

„Am eliminat peste 150 de rețele care încearcă să manipuleze dezbaterile publice începând cu 2017 provenind din peste 50 de țări”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. A se observa cum Facebook emite comunicate ca Politia Romana: s-au aplicat nshpe mii de sanctiuni… desi rezultatul este mai degraba iluzoriu. La fel cum se moare la greu pe strazi la noi, Facebook e sursa principala de fake news, instigare la violenta, ura rasiala, etc. Algoritmii care creaza emotie negativa sunt motorul principal ce tine captivi oamenii pe reteaua asta, adica sursa majora de profit. La fel facea si televiziua, doar ca acum e o tehnologie invechita…

  2. poate FB ar tb sa inceteze in a angaja snowflakes ca astia.

  3. „Sange pe maini” au toti cei ce au puterea sa ia masuri dar doar privesc. (si vedeti ca nu-i o metafora)

    • Baga tot aici si for.umul soft.pedia, autentic romanesc.
      Angajatii lor au incercat o mica revolta… dar au fost nebagati in seama (la vremea lor)

    • Lasa virtualul… vezi la a.n.p.c… etc.
      Câte cazuri stii in care a.p. a mers in instanta pentru un.. amarât? Sau un grup.