Un nou protest al magistraților este anunțat pentru astăzi, la ora 18:00, în fața Palatului de Justiție din București / Motive: Proiectele de OUG de modificare a Codurilor penale, refuzul abrogării OUG 7
Magistrații au anunțat un nou protest pentru astăzi, 25 martie, începând cu ora 18:00 pe treptele Palatului de Justiție din București față de proiectele de ordonanțe de urgență privind modificarea Codurilor penale, față de Secția specială de investigare a magistraților și față de refuzul Guvernului de a abroga OUG 7.
Anunțul privind protestul, răspândit pe paginile de Facebook ale judecătorilor și procurorilor:
- Magistrații vor protesta luni, 25 martie 2019, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, față de maniera netransparentă și neloială de legiferare în domeniul statutului profesiei de magistrat, față de înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, precum și față de iminenta adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, care este de natură să afecteze grav combaterea fenomenului infracțional per ansamblu.Reamintim că România este stat membru al Uniunii Europene, iar împotriva înființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cât și împotriva reglementării excesive prin OUG, în lipsa unei urgențe reale, s-au pronunțat atât Comisia Europeană, Parlamentul European, cât și organisme independente formate din specialiști recunoscuți, precum Comisia de la Veneția sau GRECO.
Comunitatea ”Rezistența” a făcut apel la solidaritate cu magistrații și a chemat la un protest de susținere a acestora, chemând oamenii în fața Palatului de Justiție, cu banderole albe:
- Magistrații, care protestează de mai multe săptămâni față de modificarea legilor justiției și față de Ordonanța 7, de modificare a acestora, au nevoie de noi! Ei au fost în mod constant intimidați de către șefii lor ierarhici, președinți ai Curților de Apel, care vor să îi reducă la tăcere. Aceștia, pe de o parte, își exprimă dezacordul față de modificările aduse Legilor Justiției, dar se opun protestelor magistraților pentru că nu ar fi în acord cu “demnitatea acestei profesii”. Dacă vocea magistraților nu se mai aude, suntem pierduți. Ei sunt ultima redută împotriva nedreptății și a corupției care ne fură viitorul nostru și al copiilor noștri. Ne vedem in fata Palatului de Justiție cu banderole albe!
Ii susținem și le arătam solidaritatea noastră!
Nu scandăm politic!
Magistrații din toată țara au decis să-și manifeste public nemulțumirea față de adoptarea de către Guvern a ordonanței de urgență nr. 7 / 2019 și față de înființarea Secției speciale de investigare a magistraților.
Un nou motiv de protest îl constituie proiectele de ordonanțe de urgență, apărute public vineri, care privesc modificarea Codurilor penale și care dau posibilitatea condamnaților definitiv să conteste deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Trei asociații ale magistraților au făcut duminică un apel comun la factorii de decizie de a stopa demersurile de modificare prin ordonanță de urgență a Codurilor penale și a de permite, tot prin OUG, condamnaților definitiv să poată ataca sentințele ÎCCJ, avertizând că astfel de modificări aduc atingere principiilor de bază ale procesului penal.
Organizațiile semnatare sunt Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție (detalii aici).
- Citește și:
- DOCUMENT Proiect de OUG prin care Liviu Dragnea ar scăpa de condamnarea definitivă din Dosarul Referendumul. OUG pentru completurile de 5 judecători
- DOCUMENT Proiect de OUG pentru modificarea Codurilor Penale făcut de Ministerul Justiției. Proiectul reduce termenele de prescripție și îl ajută pe Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
8 comentarii