G4Media.ro

Un nou regulament de exploatare a parcărilor de reşedinţă a fost pus…

Foto: Pexels.com

Un nou regulament de exploatare a parcărilor de reşedinţă a fost pus în dezbatere publică în Sectorul 2

Un nou regulament de exploatare a parcărilor de reşedinţă în sectorul 2 în concordanţă cu digitalizarea modului de atribuire a locurilor a fost pus în dezbatere publică.

„Având în vedere obligaţiile autorităţilor administraţiei publice de a satisface nevoile societăţii, propunem aprobarea unui nou Regulament care să acopere deficienţele din vechiul Regulament, să fie în concordanţă cu dezvoltarea economico-socială, implementarea unui sistem nou şi modern de închiriere a parcărilor prin digitalizarea modului de exploatare şi atribuire a locurilor de parcare, urmărirea derulării contractelor, astfel încât să fie mai prietenos, transparent şi eficient pentru utilizatori”, prevede raportul de specialitate întocmit de ADP Sector 2.

Proiectul de hotărâre prevede că se aprobă Regulamentul privind administrarea şi exploatarea parcărilor de reşedinţă de pe raza Sectorului 2, potrivit căruia trimestrial Biroul Parcări din cadrul ADP Sector 2 va verifica şi actualiza lista locurilor de parcare libere şi care pot fi atribuite. Această listă va fi adusă la cunoştinţa publică prin afişare la avizier şi prin publicare pe site-ul instituţiei.

Cererile pentru atribuirea locurilor de parcare pot fi depuse: on-line, pe site-ul ADP Sector 2, completând câmpurile obligatorii sau personal, de către solicitanţi sau împuterniciţi ai acestora, completând un formular ce se va depune la registratura instituţiei.

Onorarea cererilor se realizează cu respectarea ordinii numărului de înregistrare a cererilor individuale, iar după atribuire dreptul de utilizare exclusivă a locului din parcarea de reşedinţă se consideră acordat pentru 24 de ore din 24, pentru întreg anul calendaristic pentru care a fost încheiat/prelungit contractul de închiriere.

Cererile neonorate vor rămâne încadrate în categoria „cereri în aşteptare” până la soluţionarea lor prin intrarea în funcţiune a noii capacitaţi sau disponibilizarea unora existente, urmând ca, în cazul în care se eliberează un loc de parcare, să fie atribuit în ordine cronologică.

În cazul în care numărul solicitanţilor este mai mic decât numărul locurilor de parcare, repartizarea locurilor rămase libere se va face către locatarii imobilelor din apropiere care nu au primit locuri în parcarea aferentă acestora. În situaţia în care rămân locuri de parcare libere, acestea se vor putea atribui locatarilor din imobilele arondate care mai deţin un loc, în limita locurilor disponibile în ordinea cronologică. Aceste contracte vor fi încheiate sub condiţia rezolutorie şi anume apariţia unei cereri noi depusă de către un solicitant care nu beneficiază de un loc de parcare în zonă.

Persoanele care au depus cereri pentru atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă vor fi înştiinţate prin intermediul unui e-mail sau telefonic să se prezinte la sediul ADP Sector 2 în vederea verificării condiţiilor şi semnării contractului.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Practic, nu există nicio noutate. Aceeași lipsă cronică de locuri de parcare și nicio rezolvare și aceeași idioțenie cu împroprietărirea posesorilor de autovehicule cu o bucată din domeniul public și așa restrâns în schimbul unor sume absolut modice, sub formula utilizării 24 ore din 24. Soluția logică și rațională, având în vedere deficitul uriaș de locuri de parcare, este aceea a parcărilor disponibile doar pe perioada în care șoferii se află în mod normal acasă, adică seara și noaptea, iar ziua parcarea pentru oricine se află în zonă.
    Dl Radu Mihaiu, primarul USR al sectorului 2, este o catastrofă de primar.

    • Ok! Si daca eu misc masina din parcare doar odata pe saptamana cum mai parchezi tu?

    • Te-ai gândit mult (dacă ai cu ce)?
      Învățătoarea nepotului meu are program (normal, nu pandemic) 8-12. După capul tău ar trebui să aștepte lângă bloc să se elibereze parcarea (ocupată ziua, adică înainte de seară, de bizonul numit MVM), în timp ce vărul bizonului, boul MVM, o înjură că a blocat circulația.
      Dar MVM e dispus să plătească ceva pentru parcarea pe timpul zilei? N-aș crede.

    • De acord. Locurile publice de parcare sunt o resursă mult prea prețioasă pentru a fi alocate 24/7 unei minorități, este împotriva oricărei idei de eficiență și optimizare. Locurile trebuie ocupate după principiul primul.venit, primul servit, și taxate cu abonament zonal sau plata orară.

  2. Ok!Doresc loc de parcare!

  3. Ați terminat cu spatile verzi dintre blocuri,parcuri,sisteme de irigati a spatiului verde (montate pe bani nostri si nu au functionat niciodată)gaurile din carosabil,taierea copacilor uscati ,curatenia pe străzi care lasă de dorit si v-ati apucat de numarat locurile de parcare,întâi verificati asfaltul degradat din parcari si pe urmă veniti cu idei asa zis inovatoare in favoarea cetatenilor,praf in ochi

  4. Ați terminat cu spatile verzi dintre blocuri,parcuri,sisteme de irigati a spatiului verde (montate pe bani nostri si nu au functionat niciodată)gaurile din carosabil,taierea copacilor uscati ,curatenia pe străzi care lasă de dorit si v-ati apucat de numarat locurile de parcare,întâi verificati asfaltul degradat din parcari si pe urmă veniti cu idei asa zis inovatoare in favoarea cetatenilor,praf in ochi,nu pot trimite mailul, de ce ?

  5. Rog desfintati gardurile(țarcurile) de la trecerile de pietoni ,ne inghesuim să apucam să trecem pe verde pitonal,suntem considerati ca animalele in asemenea condiții