G4Media.ro

Un nou satelit de observare a Pământului va fi lansat în noiembrie…

sursa foto: Silvia Yeste / Pixabay.com

Un nou satelit de observare a Pământului va fi lansat în noiembrie pentru a monitoriza creșterea nivelului oceanului planetar

Un nou satelit de observare a Pământului va fi lansat în noiembrie în scopul monitorizării şi cartografierii oceanelor lumii, a anunţat vineri Agenţia Spaţială Europeană (ESA), potrivit DPA.

Satelitul Copernicus Sentinel-6 va fi transportat în spaţiu de la Vandenberg Air Force Base din California, a precizat Josef Aschbacher, conducătorul programului de observare a Terrei din cadrul ESA.

„Avem nevoie de acest satelit pentru a înţelege efectele creşterii nivelurilor mărilor planetei”, a spus acesta în cadrul unei conferinţe de presă online.

Misiunea, desfăşurată în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA şi Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA), îşi propune să măsoare cu precizie schimbările produse la nivelurile mărilor.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Silvia Yeste / Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Stiri mai timpite ca din in politica SUA auzi doar in domeniul protectiei mediului.
    1-Nivelul apei e deja monitorizat si din satelit de multi ani de multe tari. Nu era nevoie de alt satelit.
    2-Probabil ca satelitul are alta destinatie iar nivelul oceanului planetar e pretextul.
    3-Daca vrei sa vezi evolutia nivelului apei e destul sa bati un par gradat in apa la citiva metrii de tarm. Mai ieftin si de fapt se face asta in mii de locuri pe pamint de foarte multa vreme.
    4-Daca vor sa demonstreze incalzirea globala atunci au esuat din start. Denumirea de incalzire globala nu se mai foloseste de multi ani si a fost inlocuita de „climate changing”. De ce? Prin anii 90 se prevedea ca nivelul oceanelor va creste cu citiva metrii pina in 2020 iar orasele de pe litoral vor fi inundate. Topirea ghetarilor fiind cauza. Numai ca asta nu s-a intimplat si au schimbat „incalzirea globala” cu „schimbarea climei-climate changing”. Ceea ce e mai adevarat. Clima e data peste cap dar in medie temperatura nu creste, sau cresterea e nesemnificativa. In Antarctica, de exemplu, intr-o parte scad ghetarii iar in alta parte se ingroase. Fenomen neexplicat inca.

    • Mai user cu negarea realitatii. Incalzirea globala e parte a acestor schimbari climatice. Numele s-a schimbat ca sa fie mai cuprinzator. Include si efectele, nu doar cauza.

      Si nimeni n-a zis ca o sa creasca nivelul marii cu zeci de metri in cativa ani, ci cu maxim 3 metri in 100 de ani.

      Este un proces cu inertie foarte mare. Cresterea cu un grad azi produce o crestere de 2,3 metri, dar dureaza 2000 de ani. Daca pui o oala pe foc nu da in fiert instantaneu.

      Cert e ca tendinta este de accelerare.