G4Media.ro

Un nou test pentru cancerul de sân ar putea prezice riscul de…

Sursa foto: Pexels

Un nou test pentru cancerul de sân ar putea prezice riscul de revenire sau de răspândire a bolii

Un nou test menit să prezică riscul de revenire sau de răspândire a cancerului de sân este testat de Universitatea din Bradford, Marea Britanie. Procesul, numit Ran Diagnostics, funcționează prin identificarea a două proteine în celulele cancerului inițial. Primele rezultate au arătat o corelație între nivelurile acestor proteine și rezultatele pacienților, relatează BBC.

Cercetătorii de la Universitatea din Bradford speră că acest procedeu ar putea fi mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor decât testele genetice existente.

Studiul a fost conceput pentru pacientele cu cel mai frecvent tip de cancer de sân.

În cazul în care va avea succes, ar putea fi gata pentru aprobarea autorităților de reglementare în doi-trei ani.

Un studiu pilot a analizat 181 de mostre istorice de tumori de la o serie de tipuri de cancer de sân și a constatat că 98% dintre pacientele cu niveluri scăzute de proteine nu au dezvoltat un cancer de sân secundar.

Cercetătorii vor examina acum alte 600 de eșantioane cu cea mai frecventă formă de cancer de sân pentru a compara rezultatele cu cele ale testelor genetice existente.

Profesorul Chris Twelves, director clinic la Institutul de Terapie a Cancerului din cadrul universității, a declarat: „Atunci când oamenii sunt diagnosticați pentru prima dată cu cancer de sân, oncologul lor va dori să discute dacă ar putea beneficia de un tratament medicamentos suplimentar pentru a reduce riscul de reapariție și răspândire a cancerului”.

„Una dintre modalitățile prin care putem face acest lucru acum este prin intermediul unui test genetic al cancerului, dar acest test este scump și poate fi lent.”

El a continuat: „Dacă, așa cum sperăm, [Ran Diagnostics] este la fel de bun în identificarea celor care ar putea beneficia de un astfel de tratament suplimentar, acesta va fi mai rapid și mai puțin costisitor, ajutându-ne să personalizăm mai bine tratamentul cancerului pentru pacienții noștri”.

„Ar putea ajuta la indicarea celor care pot beneficia de un tratament suplimentar și a celor cu risc scăzut, care ar putea fi scutiți de un tratament suplimentar și ar putea evita efectele secundare dureroase și neplăcute ale acestuia.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează