Un nou tip de electrod nervos, dezvoltat de cercetătorii chinezi pentru recuperarea post-accident vascular
Cercetătorii din China au dezvoltat de curând un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel pentru a îmbunătăţi recuperarea şoarecilor după ce au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC), o metodă ce oferă o nouă perspectivă asupra tratamentelor cu ajutorul tehnologiei bazate pe interfaţa creier-computer, informează Xinhua, citată de Agerpres.ro.
Accidentul vascular cerebral este una dintre principalele cauze ale hemiplegiei şi ale handicapului motor. Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca tehnologia emergentă de interfaţă creier-computer să realizeze reglarea comportamentului de ardere a neuronilor, a funcţiei sinaptice şi a circuitului nervos al creierului, promovând în acelaşi timp recuperarea neuronilor şi a circuitelor nervoase deteriorate.
Echipa care a realizat noul studiu, condusă de Zhang Qiang de la Institutul de Chimie Aplicată Changchun din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, a dezvoltat un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel, care poate să obţină informaţii cerebrale in situ şi să regleze nervii cerebrali la nivelul unei singure celule.
Cercetătorii asiatici au monitorizat informaţiile nervoase din creier timp de opt săptămâni consecutive şi au folosit tehnologia de reglare fotogenetică a nervilor pentru a regla atât circuitele neuronale din creier, cât şi răspunsurile membrelor.
Reglarea neuronilor vătămaţi în zonele cerebrale ale şoarecilor afectaţi de accidente vasculare cerebrale poate reduce în mod eficient zona de infarct a ţesutului cerebral şi poate să inducă recuperarea funcţiilor motorii.
Această tehnologie a înregistrat progrese în ceea ce priveşte proiectarea electrozilor de detectare a nervilor, monitorizarea semnalelor nervoase, reglarea nervilor şi tratamentul accidentelor vasculare cerebrale, având, de asemenea, valoare aplicativă în obţinerea de informaţii despre nervii cerebrali şi tratarea disfuncţiilor cerebrale, a precizat profesorul Zhang Qiang.
Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Advances Materials.
sursa: Agerpres.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii