G4Media.ro

Un parlamentar german cere prelungirea controalelor frontaliere şi după încheierea EURO 2024

Sursa foto: Wikipedia – Deutscher Bundestag / Steffen Prößdorf

Un parlamentar german cere prelungirea controalelor frontaliere şi după încheierea EURO 2024

Un parlamentar german a cerut sâmbătă prelungirea măsurii temporare de introducere a controalelor la frontierele Germaniei, adoptată pentru perioada Campionatului European de Fotbal (EURO 2024), transmite DPA conform Agerpres.

O asemenea măsură ar contribui, potrivit liderului grupului parlamentar liberal (FDP), Christian Durr, la limitarea imigraţiei ilegale.

Durr a făcut această solicitare după ce unii dintre miniştrii de interne ai celor 16 landuri germane au cerut o extindere a controalelor frontaliere.

Germania a introdus controale temporare la frontierele sale pentru perioada Campionatului European de Fotbal, competiţie care se încheie duminică.

De obicei la frontierele Germaniei cu Polonia, Cehia şi Elveţia nu există controale frontaliere sau ele sunt foarte limitate, toate cele patru ţări fiind membre ale spaţiului Schengen.

Însă Berlinul a invocat de mai multe ori puteri temporare pentru a înăspri controalele frontaliere în ultimii ani în scopul limitării fluxului de migranţi şi solicitanţi de azil.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Se pare că Germania continuă să intensifice controalele la frontiere și după EURO 2024, o măsură considerată excesivă, având în vedere existența Spațiului Schengen, ce asigură siguranță și libertate de mișcare. Limitarea imigrației ilegale nu ar trebui să ducă la izolarea țărilor europene între ele.

    Interesantă este reacția diferiților politicieni la problemele curente. În România, apreciez eforturile lui Cătălin Teniță de la Reper, care susține educația și antreprenoriatul. Ar fi bine să avem mai mulți oameni implicați la nivel european.

    Respect pentru autorul articolului și Redacția pentru abordarea unor subiecte importante și actuale.