G4Media.ro

Un plan bazat pe tehnologie de ultimă oră, lansat în Australia îşi…

sursa foto: Pixabay.com

Un plan bazat pe tehnologie de ultimă oră, lansat în Australia îşi propune să stingă incendiile de vegetaţie într-o oră de la izbucnire

Un plan ambiţios de monitorizare şi stingere a incendiilor de vegetaţie periculoase din orice zonă din Australia în decurs de o oră, până în anul 2025, cu ajutorul dronelor, a tehnologiei satelitare şi a inteligenţei artificiale, a fost lansat marţi în capitala Canberra, relatează agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Schiţa proiectului intitulat ”Fire Shield Mission” a fost prezentată de organizaţia australiană nonprofit Minderoo Foundation, alături de ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei din Australia, Karen Andrews.

Planul, considerat de grup o realizare deosebită pentru Australia, se va baza pe cea mai nouă tehnologie de teledetecţie pentru a depista şi răspunde rapid la incendiile de vegetaţie.

”Ştim că fiecare minut câştigat în detectarea unui incendiu îmbunătăţeşte eficacitatea răspunsului şi reduce potenţialul distructiv al incendiului, aşadar există o oportunitate imensă de a aplica noile tehnologii pentru această provocare”, a declarat liderul de proiect, Adrian Turner, citat într-un comunicat.

Conform planului, inteligenţa artificială şi sistemul de învăţare automată vor fi utilizate pentru a identifica flăcările periculoase, iar dronele şi vehiculele autonome vor ajuta la stingerea acestora.

”Această lucrare importantă are un potenţial revoluţionar pentru Australia. Evidenţiază puterea colaborării şi ceea ce poate fi realizat printr-o viziune îndrăzneaţă”, a spus Andrews.

Fundaţia colaborează cu peste cincizeci de parteneri din întreaga comunitate, servicii de urgenţă, industrie, guvern şi cercetare la crearea proiectului şi începerea implementării planului.

Până în prezent, fundaţia a strâns 50 de milioane de dolari australieni (37 de milioane de dolari americani) pentru acest program şi îşi propune să atragă finanţare în numerar şi echipamente în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Incendiile de vegetaţie care au devastat zone din Australia în 2019-2020 au provocat decesul a 33 de persoane şi numeroase animale, au distrus peste 3.000 de locuinţe şi au mistuit peste 17 milioane de hectare de teren.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Din cate stim, natiunile cele mai inalt clasate in topurile internationale ale inovatiei si universitatile din topurile mondiale sunt mult inainte Romaniei. Ei deja au inventat tehnologii anticovid de maxim efect, recte botnita. Acum ei lucreaza la inventia galetii si furtunului anitincendiu.

    Nu doar ca Australia nu are industrie aeronautica sau farmaceutica, dar mai de cativa ani au inchis si ultima fabrica de automobile. Daca crezi ochilor tai, australienii sunt la nivelul de inapoiere a Basarabiei dupa ciuntirea transnistreana. Dar daca citesti comunicatele de presa publicate de trompetele britanice, suntem la „tehnologie de ultima ora”.

    • @Dacian Julien – bai, retardule, da’ stiu ca te-ai intrecut pe tine insuti cu comentariul asta, e de departe cel mai cretin si imbecil comentariu (pleonasmul e volutar)… tot inainte!

    • Crezi tu ochilor tai? Poate ai vederea in ceata, ti s-a intunecat de la botnita ultramoderna.

      Inteligenta artificiala a „descoperit” ca parcarea spitalului din Wuhan era plina inca din vara trecuta. Cum s-ar spune,e hapciu-19 de peste un an. Si totusi inteligenta artificiala nu poate descoperi ceva mai bun decat botnita si pepsiglasul.

      Daca Auguste Comte traia azi, printre „inovatorii” astia, se vindeca de pozitivism.