G4Media.ro

Un popular oraș japonez cu izvoare termale restricționează accesul turiștilor pe fondul…

Sursa foto: Wikimedia Commons / さかおり

Un popular oraș japonez cu izvoare termale restricționează accesul turiștilor pe fondul „luptelor” pentru cele mai bune locuri de fotografii

Ginzan Onsen, un popular oraș japonez cu izvoare termale cunoscut pentru priveliștile sale pitorești înzăpezite, a început să limiteze accesul turiștilor de o zi în timpul sezonului de vârf al iernii, devenind o altă destinație care se confruntă cu turismul excesiv pe fondul afluxului record de călători din țară, relatează CNN.

Situat în regiunea Yamagata, la aproximativ 420 de kilometri  nord de Tokyo, onsen-ul este unul dintre cele mai renumite din Japonia, atrăgând circa 330.000 de vizitatori în fiecare an.

Călătorii din întreaga lume se adună în orașul vechi de 300 de ani în timpul iernii nu numai pentru o baie în onsen, ci și pentru peisajul pitoresc al clădirilor tradiționale din perioada Edo acoperite de zăpadă – despre care se speculează că ar fi inspirația pentru filmul „Spirited Away” al animatorului Hayao Miyazaki, câștigător al premiului Oscar.

Dar popularitatea sa a cauzat, de asemenea, probleme pentru locuitorii din orașul altfel liniștit, fiind raportate altercații cu privire la locurile pentru fotografii și locurile de parcare.

„Mulți oaspeți au devenit furioși (strigau) pentru locurile bune în scopul de a face fotografii, ceea ce a dus la încălcarea regulilor de circulație, la înșelăciune și a făcut ca oamenii să caute locuri mai bune și căi mai ușoare decât alții”, a declarat onsen-ul pe site-ul său, regretând că «gestionarea sa vagă» a cauzat probleme.

Începând cu 7 ianuarie, cei care doresc să intre în orașul onsen după ora 17.00 vor trebui să cumpere un bilet, potrivit Ginzan Onsen Information Center. Vizitatorilor fără rezervări la hotelurile locale le va fi interzis accesul după ora 20:00.

Biletele, inclusiv călătoriile cu autobuzul, costă 1150 yeni, aproximativ 7 dolari.

Cei care se deplasează cu mașina vor fi nevoiți să parcheze la un centru turistic din apropiere și să folosească autobuzele de transfer pentru a ajunge în oraș.

Hiroyuki Ishii, de la Ginzan Onsen Overtourism Measures Project Office, a declarat pentru CNN că turiștii de o zi care au mers cu mașina au rămas adesea blocați pe drumurile acoperite de zăpadă, provocând congestionarea traficului și blocând accesul ambulanțelor.

„Zona pentru a face fotografii este îngustă, iar uneori vizitatorii au o dispută între ei spunându-le să se dea la o parte. Au existat momente în care oamenii aproape au căzut în râu după ce s-au ciocnit unii de alții”, a adăugat el.

Ginzan Onsen se alătură unui șir de destinații turistice populare care trebuie să reglementeze vizitele, în condițiile în care Japonia a înregistrat o creștere record a turismului în ultimele luni.

Țara a înregistrat deja 33 de milioane de turiști străini în acest an până în noiembrie, depășind recordul de 31,9 milioane stabilit pentru întregul an 2019, potrivit Organizației Naționale a Turismului din Japonia.

În luna mai, Fujikawaguchiko, un orășel aflat la baza muntelui Fuji, a fost nevoit să ridice o plasă neagră de mari dimensiuni pentru a bloca vederea unui punct fotografic popular care prezintă un magazin de proximitate în fața celebrului munte, după ce a provocat neplăceri locuitorilor. Plasa a fost îndepărtată în august, după ce nebunia s-a potolit.

Alte locuri, cum ar fi Muntele Fuji și Castelul Himeji – cel mai mare castel din Japonia, situat în vestul prefecturii Hyogo – propun creșterea taxelor de intrare pentru vizitatori.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...