Un poştaş acuză că a fost tâlhărit şi i s-au furat 40 de mii de lei, banii de pensii/ Polițiștii nu exclud varianta înscenării/ Val de infracțiuni în Prahova, criminalitate în creștere
Un poştaş acuză că a fost tâlhărit de doi indivizi care i-au furat banii de pensii, aproximativ 40.000 de lei, informează, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, citat de Agerpres.
Poştaşul le-a declarat poliţiştilor că transporta banii cu maşina personală, iar într-o zonă mai retrasă din localitatea Ariceştii Rahtivani, două persoane i-au făcut semn să oprească, apoi una dintre acestea i-a luat banii aflaţi pe banchetă, iar cealaltă l-a lovit.
Surse din anchetă susţin că sunt suspiciuni cu privire la acuzele poştaşului şi nu exclud nici varianta unei înscenări. Sesizarea incidentului a fost făcută, joi, la 112.
Potrivit ziarului Adevărul, aproape că nu există zi în ultima perioadă fără ca poliţştii prahoveni să nu anunţe percheziţii la domiciliile unor suspecţi de furturi din locuinţe sau din sediile unor societăţi comerciale.
Poliţiştii Sectiei de Politie Rurală Bălţeşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Valenii de Munte, au efectuat patru percheziţii pe raza localităţilor Gura Vitioarei si Măgurele, la domiciliul unor persoane bănuite de comiterea unor infractiuni de furt calificat.
Alte percheziţii au avut loc în cursul zilei de joi la suspecţii bănuiţi că au dat atacul la sediul unui ONG din zona Vălenii de Munte. De aici au furat mâncare şi bani în valoare, iar prejudiciul este de 237.000 de lei. Bunurile furate din sediul ONG-ului erau destinate copiilor crescuţi în orfelinatul unui preot din satul Valea Screzii.
Context
Potrivit unui bilanț realizat de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, dacă în cei 4 ani anteriori, infracționalitatea sesizată a fost într-o continuă scădere, în anul 2019 a crescut ușor față de anul precedent, respectiv cu 2,97% (+462 infracțiuni).
În anul 2019, au fost sesizate 6.803 de infracţiuni în mediul rural (42,42% din totalul criminalităţii sesizate la nivelul judeţului), ceea ce reprezintă o creștere cu 4,07% faţă de anul 2018 (6.537 fapte).
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, pe data de 21 ianuarie, la Europa FM, că fenomenul de crimă organizată este în creștere, străzile nu mai sunt sigure, cercurile infracționale sunt tot mai agresive în România.
Infractorii sunt din ce în ce mai agresivi, își dispută teritoriile cu săbii și pistoale, dispar oameni și nu mai știm ce se întâmplă cu ei, drepturile cetățeanului român sunt din ce în ce mai încălcate de către cei care comit infracțiuni, nu de cei care îi aleargă pe cei care comit infracțiuni”, a mai spus Predoiu.
Sursa Foto: roman24.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii