G4Media.ro

Un restaurant din Singapore servește în premieră carne de pui crescută în…

Foto: pixabay.com

Un restaurant din Singapore servește în premieră carne de pui crescută în laborator de startup-ul american Eat Just

Un restaurant din Singapore va servi în premieră, sâmbătă, carne de pui crescută în laborator de startup-ul american Eat Just, după ce agenţia pentru alimente din ţară a aprobat comercializarea acestei cărni, relatează news.ro, citând CNBC.

Potrivit Eat Just, va fi pentru prima oară în istorie când o carne produsă într-un laborator va fi vândută şi servită într-un restaurant.

Restaurantul 1880, cunoscut pentru meniurile sale inovatoare, va include carnea de pui produsă în laborator în trei meniuri: chiflă cu pui crocant cu susan şi ceapă verde; foietaj cu pui şi piure de fasole neagră; şi o vafă crocantă cu arţar, cu pui, condimente şi sos picant.

Aceste meniuri vor costa aproximativ 23 de dolari, a declarat Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al Eat Just.

Tetrick, care a înfiinţat Eat Just în 2011, a spus că firma a început să dezvolte carne de pui în laborator din celule animale în 2016. Începând din 2011, compania a atras fonduri de 300 de milioane de dolari, iar la ultima rundă de finanţare a fost evaluată la 1,2 miliarde de dolari.

Pentru a crea carnea de laborator numită GOOD Chicken, o cantitate mică de celule animale sunt prelevate din carne de pui. Celulele sunt apoi hrănite cu nutrienţi cum ar fi aminoacizi, carbohidraţi, minerale, grăsimi şi vitamine, aceleaşi tipuri de nutrienţi de care au nevoie animalele pentru a creşte şi a se dezvolta. Apoi, celulele se transformă în ritm rapid în carne, folosind un bioreactor. Tetrick compară acest proces cu cel în care este obţinută berea.

Procesul complet de creare a cărnii de cultură durează 14 zile, fiind mai rapid decât în cazul puiului tradiţional, care are nevoie de 45 de zile pentru a ajunge în stadiul în care poate fi sacrificat, a explicat Tetrick.

Just Eat are unităţi de producţie în California şi Singapore.

Tetrick nu a spus cât costă să produci GOOD Chicken, dar a precizat că la preţul actual de vânzare Eat Just nu obţine profit. Compania poate însă să se dezvolte în continuare.

Eat Just a solicitat aprobarea autorităţilor de reglementare din Statele Unite şi din alte ţări pentru carnea de pui crescută în laborator.

Tetrick a arătat că guvernul din Singapore a avut nevoie de peste doi ani pentru a aproba această carne pentru vânzare.

Sursa foto: pixabay.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Ei oricum au roboți în restaurante și spitale, știu de pe HN
    Plus tipul care vrea să interpreteze rolul lui Brâncuși

  2. Si daca face cancer celula aia din laborator? Nu inteleg de ce nu mananca direct bilutele de polietilena recicalata? Pentru mediu nu de alta.

    Poza e de la ei sau de pe shutterstock?
    @#ț$%v ^&sii de hipsteri.

    • Si daca faci cancer la cap pentru ca mananci carne rosie soric mezeluri si zaharuri cu galeata? si daca mori pentru ca respiri si oxidarea distruge celulele?

    • Poza clar nu e de la ei, acolo se văd aripi de pui. Ei ar putea produce cel mult o brânză sau ciupercă (scoby ca și Kombucha sau ca Kefir-ul de lapte) cu gust de carne, nu carne cu textura identică cu cea adevărată și oase.

  3. Tetrick ar trebui fie să-și schimbe numele fie să-și facă dreaku un site web.
    S-or pricepe ei la biotehnologie dar la marketing sunt varză. Si e păcat, invenția lor ar putea revoluționa industria cărnii de pui care este acum extrem de crudă cu animalele.

  4. asa spuneati si acum 10 ani despre bulai si acum e la moda si chiar se incurajeaza ….asa ca atentie la neatentie :))))

  5. Face KFC-ul de 20 de ani. :))