G4Media.ro

Un schelet de Tyrannosaurus Rex va fi scos la licitaţie în Elveţia,…

Sursa foto: captură video

Un schelet de Tyrannosaurus Rex va fi scos la licitaţie în Elveţia, prima vânzare de acest fel din Europa

Un schelet de Tyrannosaurus Rex, o specie care a trăit în urmă cu 67 de milioane de ani, va fi scos la licitaţie pe 18 aprilie în Elveţia, fiind prima vânzare de acest fel din Europa, a anunţat casa de licitaţii Koller, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Exemplarul complet, supranumit „Trinity”, cu o înălţime de aproape 3,9 metri şi o lungime de 11,6 metri, a fost evaluat la o valoare cuprinsă între 6,11 şi 8,15 milioane de euro, potrivit catalogului de licitaţie al casei Koller, cu sediul la Zurich.

„Este o estimare foarte redusă”, a declarat expertul în istorie naturală al casei Koller, Christian Link, adăugând că există un interes extrem de crescut în rândul cumpărătorilor pentru acest gen de relicvă.

Trinity este „unul dintre cele mai spectaculoase schelete de T-Rex existente, o fosilă bine conservată şi restaurată în mod strălucit”, a precizat casa de licitaţii.

Aceasta va fi „a treia oară în lume şi prima dată în Europa” când un schelet de Tyrannosaurus Rex va fi scos la licitaţie, a precizat casa Koller, insistând asupra calităţii excepţionale a scheletului de dinozaur T-Rex.

„Este o oportunitate extraordinară de a achiziţiona o fosilă de o asemenea calitate”, a subliniat expertul Christian Link, amintind că majoritatea exemplarelor de acest gen se află în muzee.

Mai mult de jumătate din scheletul Trinity este alcătuit din material osos provenit de la trei specimene diferite de T-Rex, descoperite între 2008 şi 2013 în formaţiuni din Montana şi Wyoming, în Statele Unite, se arată în catalogul licitaţiei.

Craniul lui Trinity provine de la un singur specimen de T-Rex şi este „incredibil de bine conservat”, a mai spus expertul.

Doar 32 de schelete de T-Rex adulţi – printre cei mai mari prădători care au trăit pe Pământ – au fost descoperite până acum în întreaga lume, potrivit unui studiu publicat în 2021 de revista ştiinţifică Nature.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează