G4Media.ro

Un show TV din China a fost suspendat după un scandal legat…

Sursa Foto: Coco Lee/ Facebook

Un show TV din China a fost suspendat după un scandal legat de tratamentul aplicat unei vedete pop/ Coco Lee a murit la începutul lunii iulie, însă au apărut înregistrări cu vocea ei care acuză că a fost forțată să părăsească scena / Indignare pe rețelele sociale

Unul dintre cele mai populare show-uri de talente din China a fost suspendat după ce acuzațiile de maltratare pe care le-ar fi făcut regretata vedetă pop Coco Lee au stârnit indignare pe rețelele de socializare chinezești, transmite CNN.

Reacția violentă împotriva emisiunii „Sing! China”, o competiție de cântece de tip reality TV inspirată din succesul mondial „The Voice”, a șters miliarde din valoarea de piață a companiei de producție în ultima săptămână, în urma apelurilor de boicotare din partea telespectatorilor și a fanilor lui Lee. De asemenea, acest lucru a determinat radiodifuzorul emisiunii să lanseze o investigație.

Pe măsură ce furia publicului a crescut, radiodifuzorul Zhejiang Media Group a anunțat vineri că nu va mai difuza emisiunea.

„Având în vedere că problemele din ‘Sing! China’ ridicate de telespectatori și de utilizatorii de internet sunt în curs de investigare, programul a fost suspendat”, a declarat radiodifuzorul într-o declarație pe site-ul de socializare Weibo.

Lee, o cântăreață și actriță chinezo-americană extrem de influentă, a participat la „Sing! China” în calitate de judecător și mentor în 2022.

Ea a murit la începutul lunii iulie, la vârsta de 48 de ani, după o lungă luptă cu depresia, potrivit familiei sale.

Controversa a izbucnit săptămâna trecută, când au apărut online înregistrări audio care se presupune că ar fi ale lui Lee, care susținea că a fost maltratată de echipa de producție a emisiunii.

În clipul de nouă minute, vocea care pretinde a fi Lee acuză emisiunea că a eliminat-o pe nedrept pe protejata ei, care primise un punctaj mai mare decât alți concurenți care au trecut în runda următoare.

Vocea din înregistrare a susținut că a fost forțată să părăsească scena după ce a protestat împotriva rezultatului, iar ulterior a fost redusă la tăcere și „amenințată”.

De asemenea, vorbitoarea a acuzat echipa de producție a emisiunii că a provocat-o în mod deliberat să cadă pe scenă în timpul filmărilor finale din octombrie anul trecut, când suferea de o accidentare la picior.

„Sunt cântăreață de 28 de ani, dar am fost umilită pe scenă. Am fost hărțuită”, a declarat vocea.

CNN a precizat că nu poate verifica în mod independent autenticitatea înregistrărilor.

Clipul audio a făcut înconjurul internetului puternic cenzurat al Chinei și a provocat un scandal public. Incidentul a devenit în scurt timp un subiect de top pe site-ul de microblogging chinez Weibo, unde un hashtag aferent a fost vizualizat de 2,8 miliarde de ori.

Într-o declarație de joia trecută, „Sing! China” a condamnat scurgerea înregistrărilor, susținând că acestea au fost „editate cu rea intenție”. Nu a contestat faptul că vocea din înregistrări îi aparține lui Lee și a spus că „neînțelegerile” anterioare cu vedeta au fost deja clarificate.

„În calitate de mentor al emisiunii ‘Sing! China 2022’, Coco Lee s-a dedicat cu devotament acestei sarcini”, se arată în declarație. „Neînțelegerile din acea perioadă fuseseră deja rezolvate prin comunicarea de la acea vreme. Nu vom explica mai departe problema din respect pentru persoana decedată”.

Această declarație nu a reușit să calmeze furia publicului, iar apelurile la boicotarea emisiunii au continuat online în China.

De joia trecută, ziua în care înregistrările au apărut online, prețul acțiunilor producătorului emisiunii, Star CM Holdings, s-a înjumătățit, reducând valoarea acesteia cu aproximativ 3 miliarde de dolari.

CNN a contactat Star CM Holdings pentru a face un comentariu la începutul săptămânii și a contactat-o din nou vineri, în urma deciziei radiodifuzorului de a suspenda emisiunea.

O serie de foști participanți la emisiune și personalități publice și-au exprimat sprijinul pentru Lee pe rețelele de socializare.

Clipuri video care o arată pe Lee certându-se pe scenă cu echipa de producție în legătură cu tratamentul aplicat persoanei pe care o pregătește au apărut de asemenea pe rețelele de socializare chinezești, ceea ce a sporit furia tot mai mare a publicului.

Într-o declarație anterioară publicată duminica trecută, Zhejiang Media Group a recunoscut că emisiunea a întâmpinat probleme și „nu a fost la înălțimea așteptărilor” telespectatorilor săi.

Acesta a îndemnat echipa de producție a emisiunii să „asculte cu seriozitate opiniile tuturor și să mențină în mod eficient corectitudinea în cadrul programului, astfel încât fiecare participant să fie respectat”.

„Ca răspuns la problemele care îi îngrijorează pe toți, vom continua să investigăm și să verificăm într-un mod responsabil”, a adăugat aceasta.

Boicotul împotriva emisiunii „Sing! China” s-a extins și la sponsorii emisiunii. Pe Weibo, utilizatorii au inundat conturile sponsorilor cu comentarii prin care îi îndemnau să își retragă investițiile din emisiune.

Vineri, suspendarea emisiunii a devenit un subiect de top pe Weibo, atrăgând 100 de milioane de vizualizări în mai puțin de o oră. Mulți utilizatori au salutat această măsură, solicitând o anchetă amănunțită. Alții au cerut ca programul să fie interzis definitiv.

Născut în Hong Kong și crescut în Statele Unite, Lee a cunoscut succesul în Asia de-a lungul anilor 1990, vânzând milioane de albume cu melodii în engleză, mandarină și cantoneză.

Lee și-a împrumutat vocea eroinei Disney Fa Mulan în versiunea în mandarină a filmului „Mulan”, lansată în 1998, și a fost cunoscută mai ales pentru că a interpretat un cântec nominalizat la Oscar în filmul de succes din 2000 „Crouching Tiger, Hidden Dragon”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Născut în Hong Kong și crescut în Statele Unite” – Hai, g4media, sa facem si acordul de gen, asta daca nu cumva stiti voi altceva despre cantareata asta.

  2. China practica tortura și nu doar la ea în tara