Un sicilian, depistat cu HIV, Covid și variola maimuței în același timp / Bărbatul avea febră, prezenta dureri de gât și de cap, oboseală și avea o inflamație în zona inghinală
Primul semnalat vreodată în literatura de specialitate, în care o persoană este depistată cu HIV, Covid și variola maimuței în același timp a fost descoperit la un bărbat din Sicilia, în vârstă de 36 de ani, care tocmai se întorsese de la un sejur la Madrid între 16 și 20 iunie, relatează Sky TG24.
Cazul a fost anunțat de cercetătorii de la Policlinica Rodolico din San Marco, Catania, și de la Policlinica Giaccone din Palermo, și a apărut într-un din „Journal of Infection”.
Experții, relatând cazul, au explicat că bărbatul a făcut febră, prezenta dureri de gât și de cap, oboseală și avea o inflamație în zona inghinală la nouă zile după ce s-a întors dintr-o călătorie în Spania, unde a declarat că a făcut sex neprotejat cu unii bărbați.
La trei zile după simptome, bărbatul de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru Covid-19, un virus pe care îl contractase deja în ianuarie, la câteva săptămâni după ce primise vaccinul.
La scurt timp după aceea, o erupție cutanată a apărut pe brațul stâng și apoi s-a răspândit rapid pe restul corpului. În acest moment, bărbatul a decis să meargă la camera de urgență a spitalului din Catania. În acest caz, testele au confirmat că era pozitiv la Covid, dar au indicat, de asemenea, că era pozitiv la „Monkeypox” (variola maimuței) și la HIV, pe care îl contractase recent, având în vedere rezultatul negativ al aceluiași test efectuat cu mai puțin de un an înainte.
Pacientul, care, după cum au relatat medicii sicilieni, suferea de tulburare bipolară, pentru care lua în mod regulat medicamente, a fost externat din spitalul din Catania după aproximativ o săptămână, fiind negativ la Covid-19 și la variola maimuței, care l-a lăsat doar cu o mică cicatrice.
„Cazul nostru subliniază faptul că actul sexual ar putea fi modul predominant de transmitere, mai ales având în vedere variola maimuței”, au explicat cercetătorii. Aceștia au subliniat cum „testul orofaringian de la variola maimuței era încă pozitiv după 20 de zile”.
Acest lucru, au spus experții, poate sugera că acești pacienți ar putea fi încă infecțioși timp de câteva zile după remisiunea clinică. Prin urmare, „ar trebui încurajate măsurile de precauție adecvate”.
„Deoarece acesta este singurul caz raportat de co-infecție cu virusul monkeypox, Sars-CoV-2 și HIV, nu există încă suficiente dovezi care să susțină că această combinație poate agrava starea pacientului”, au reiterat experții
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii