G4Media.ro

Un sondaj „îngheață” Bruxelles-ul: Aproximativ 50% din italieni ar vota pentru ieșirea…

Un sondaj „îngheață” Bruxelles-ul: Aproximativ 50% din italieni ar vota pentru ieșirea din Uniunea Europeană

Lipsa de solidaritate manifestată de Uniunea Europeană față de Italia în plină situație de urgență pentru COVID-19 a sporit numărul italienilor care ar vota în favoarea Italexit, scrie publicația Il Giornale, preluată de Rador.

Conform unui sondaj realizat de Tecnè Poll, nemulțumirea Italiei față de Bruxelles a crescut dramatic. În fața unei ipotetice alegeri între „remain” și „leave”, adică a rămâne sau a ieși din Uniunea Europeană (UE), așa cum a făcut Regatul Unit, descoperim că 49% dintre italieni ar vota pentru ultima opțiune.

Italienii care sunt în favoarea „remain” ar fi în jur de 51%. O majoritate foarte mică, de doar două procente. Totuși, alte date trebuie să ne facă să reflectăm. Față de ultimul sondaj din noiembrie 2018, numărul celor care sunt împotriva ieșirii din UE a scăzut cu 20%. Pe scurt, în fața unui posibil referendum privind permanența Italiei în UE, electoratul este din ce în ce mai împărțit.

Revenirea făuritorilor „leave” are totuși cauze foarte specifice. Tratamentul pe care anumite state europene îl rezervă Romei nu a trecut cu siguranță neobservat. Este suficient să ne gândim la jocul dublu pe care îl duce mai departe Germania, la duritatea Olandei și, mai în general, la alegerile economice duse mai departe de așa-numitul „front riguros”.

Obiectul litigiului dintre „frontul riguros” și „frontul anti-riguros”, din care face parte și Italia, este așa-zisul „modus operandi” pentru gestionarea crizei economice cauzate de pandemia de coronavirus. Italia făcea presiuni (și se pare că va continua să facă acest lucru) pentru Eurobonds, în timp ce Berlinul și Haga nu intenționează deloc o asumare mutuală a datoriilor. Contra-propunerea lor se oprește la Mecanismul European de Stabilitate (MES), pentru a fi utilizat în format „light” doar pentru a acoperi cheltuielile medicale. Rigiditatea continuă, dar crește nemulțumirea italienilor.

Antipatia unei bune părți a italienilor față de Bruxelles nu este cu siguranță o noutate. De foarte mulți ani, Italia este tratată de UE cu dispreț, dar astăzi, în aceste zile foarte complicate, în care cooperarea dintre țările membre ar fi de dorit, mulți se așteptau la o schimbare. Nu a fost așa, și probabil nu va fi așa.

Într-o atmosferă tensionată, Angela Merkel și Mark Rutte, respectiv liderul Germaniei și al Olandei, au lămurit că interesele naționale primează în fața solidarității europene. Morala poveștii: Italia și, odată cu ea, întregul „front anti-riguros”, trebuie să se resemneze. Pe italieni, o astfel de atmosferă începe să îi deranjeze. Iată de ce nemulțumirea față de Bruxelles crește zi de zi.

Sursa: Il Giornale / Traducerea: Oana Avram (Rador)

Imagine de Serghei Topor de la Pixabay 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. Uraaaaaaaaaa,UE se dizolva.

  2. Oau…, si astea in conditiile maretei guvernari de stanga italiene…

    Liberalfascismul bate ultimele cuie in sicriul UE.

    • Unii chiar au mintea- inghetata rau- de cred astfel de ineptii

  3. Cica sondaj ce incepe cu cuvintul nemuritor : APROXIMATIV . Adicatelea cit aproximativ si cit de sondaj . Prostie in stare pura . Sondajul aproxamativ reprezinta doar 33 % din totalul celor aproximativ sondati .

    • De ce te repezi sa-ti dai in vileag ignoranta? Confunzi un sondaj cu un referendum!
      Back to school ! ce zici?
      pana atunci ia de aici: https://dexonline.ro/definitie/sondaj

    • Un sondaj cit ar fi el de aproximativ are si o marja de erore ,iar textul nu ne arata mare lucru ,nici cind nici cum .remain” ar fi în jur de 51%.descoperim că 49% dintre italieni În fața unei ipotetice alegeri . Dupa ce citesti relativul cuvintelor din text poate intelegi minciuna ?

    • relativ, relativ…ca la brexit. Avea Mark Twain o vorba despre statistici, aplicabila intr-o anumita masura si sondajelor, nu te contrazic! e prin definitie tot o ipoteza.
      doar ca nu-mi explic prin ce formula ai ajuns la 33%. Doar daca nu e un sondaj cu marja de 50/51-33 la suta! cam grosier, nu crezi?
      Un lucru e clar, nefunctionarea sau functionarea defectuoasa (na, ca ma repet) a mecanismelor UE (coordonare masuri prin initiere discutii intre state acolo unde nu sunt competente directe, elaborare recomandari – Ursulei i-a cam luat mult timp pana sa graiasca prima data, macar ca exercitiu de imagine in contrapondere la china si rusia, deja se murea pe capete si lumea alerga disperata sa-si fure caciula (masca) de la scara avionului – stabilirea de coridoare de transport si tranzit inainte sa fie tambalau…) precum si totala lipsa de solidaritate (abia acum 1 saptamana au inceput nemtii sa ia pacienti din franta si italia – ca la sparangel, mai bine cara un avion cu Covid decat sa imprumute niste respiratoare si echipamente de protectie din prea-plinul lor) au erodat binisor sustinerea UE atat in Italia cat si pe aiurea! Ma surprinde si pe mine amploarea reactiei italienilor dar nu ma mira. Au pierdut enorm dpdv economic de la adoptarea euro incoace – sunt o economie bazata pe firme mici si mijlocii, nu pe consortii ca nemtii si , prin urmare, au fost prada usoara pentru cei mari. Cu toate astea inca sunt un mare exportator al UE, inca au o industrie foarte buna, inca au campioni globali – atata ca finantele trec fie pe la olandezi, fie prin luxemburg fie prin frankfurt, ca apoi sa-si piarda urma prin Paradis!
      Figura a fost simpla – in 20 de ani de Euro s-au imbogatit companiile, actionarii, cele mari cel mai mult dar, coroborat cu globalizarea, a saracit si s-a imputinat clasa de mijloc. Valabil peste tot in UE.
      Sper ca lucrurile se vor schimba acum, nu neaparat iesiri din UE cat renuntarea la pierderea masiva de capacitati de productie in favoarea orientului indepartat. Uite ca acuma, cu criza si transportul extrem de scump, se plateste pt. o masca cat n-ar fi costat daca era produsa in UE, cu tot costul fortei de munca mai ridicat!
      In rest, s-auzim numai de bine.

    • Un lucru sigur e clar incerci sa deformezi realitatea , dar la ce iti foloseste ? Nu poti schimba nimic din ce ce se afla mintea altora .Singura posibiltate ce decurge din proasta gestionare de catre guvernele statelor UE ,tratatele nu permit amestecul UE, este modificarea acestora in favoarea deciziei la nivel de conducere UE si exact asta se va intimpla peste tot in UE. Cit despre ajutorul acordat statelor el a fost clar exprimat de doamna Ursula . Toate statele se vor imprumuta , nu au alta posibiltate si totul se va schimba in UE. Cit despre visele unora ce vezi doamne stiu ei si au facut si sandaje ce arata iesirea Italiei din UE sau macar cresterea numarului cetatenilor celor care ar dori asta , nu numai ca le putem cataloga drept glume ,dar sigur putem zice ca sunt glume de prost gust . Unde sa se duca ITALIA?

  4. Care lipsă de solidaritate?!
    În condițiile în care țările europene au trimis medici, echipamente, materiale, au preluat pacienți și nu în ultimul rând miliarde de EUR de la Comisia Europeană, despre ce lipsă de solidaritate vorbim?!
    Mai degrabă vorbim despre lipsa propagandei EU, care a preferat să facă și să comunice doar faptele.
    În același timp, rușii și chinezii investesc sume uriașe în propagandă și șantajează guvernele, să facă plecăciuni și mulțumiri publice. Iar ”donațiile” despre care se vorbește sunt de fapt un retur parțial al materialelor ce le-a primit, de exemplu China, sau lucruri inutile, care oricum nu pot fi folosite în rezolvarea pandemiei.

  5. Haha! O sa iasa din EU ca sa se duca unde?
    Italia e in faliment ca si Grecia de cel putin 70 de ani!

    • La ce turism.are după virus își paga pl in nemți când vor ei. Eu le as pune o taxa specială de vizitare nemților. In altă ordine de idei Italia e datoare cetățenilor nu UE că Grecia. Mai vedem daca chiar o sa stea in genunchi

    • Turismul in italia e deja istorie pt mult timp!Cred ca si baga pla germanii in turismul italienilor dar italienii vor cumpara in continuare masini si produse fabricate in Germania.E greu sa traiesti din vanzarea fiatului 500!

    • du-te ba si te impusca. daca tu ai impresia ca italienii au ramas la fiat 500 esti idiot complet. cica isi baga in turism….si unde or sa mearga? In pl? Stii care sunt tarile care tin turismul Europei ?Spania, Italia si Grecia. Adica fis aia cu virus. O sa plimbe cainii nemtoaicele prin autohoff uri cretinule…

    • Ba ,raspunsul l ai dat singur .Tarile alea aveau turism ,dar d’acu mult timp nu o sa mai aiba!
      Vacantele se pot face f bine in Germania, Austria ,Elvetia ,Danemarca,Norvegia
      Si sincer sa fiu sint cele mai frumoase vacante decat in tigania aia de grecia
      Da’ asa e cand mergi in vacanta la halchidichi si la bulgari…!

  6. Ce sa-i faci?Cat au beneficiat de bani din turism, dezvoltare, bani moca(autostrazi, statiuni, agricultura etc)a fost bine.Natie puturoasa, precum grecii!Iesiti din UE si o sa munciti in Romania, va asteptam la solarii!

    • Au beneficiat? Sa mori tu… Și nu au contribuit? Tu ai idee ce economie are Italia? Și vrei sa spui că le au făcut nemții autostrăzi?

  7. Aceasta „informație” e publicata de G4 după ce se confirmase ca e un mare fake!

  8. care`i problema? Moskova ii asteapta cu drag!

  9. Italia este membru fondator, din martie 1957. Este contributor net, din prima zi a crearii Uniunii Europeene. Este a 8a economie mondiala, cu un PIB de 1793 miliarde de euro si a 3a putere economica din Uniune (Spania este a 4a, cu 1313 miliarde)

    https://www.touteleurope.eu/actualite/le-pib-des-pays-de-l-ue.html

    Pot intelege contributori ai acestui site, fara nici un fel de cultura economica, care isi permit sa trateze Italia si Spania de „tari sarace” sau „tari cu mana intinsa”. Insa, oricine poate citi un tabel cu PIB-urile tarilor europeene. Si sa inteleaga ceea ce reprezinta Italia si Spania, in UE.

    Italia si Spania, pot exista fara Uniune (in absolut) Insa, vor putea conta mereu pe ajutorul nostru, al francezilor.

    • Prieteni romani,

      Nu ascultati de cei care incearca sa va coboare in ochii Dv; Aveti o tara cu economie puternica, cu un PIB de 396 de miliarde de euro. Depasiti Austria, Suedia, etc. In curand, veti depasi Olanda.
      Sunteti o tara puternica si sunteti un popor pro-european. Suntem mandri de a fi prietenii Dv, de a fi aliatii Dv. Spiritul latin al Romanilor, al Romaniei, ramane si va perdura. Nimeni nu va putea dizolva acest „esprit latin”: intr-ajutorarea.

    • Pot exista doar in momentul trecut ,acum chiar nu mai au cumsi nu sunt singurii .

    • Trolule, minți cu nesimțire, PIB-ul Olandei se apropie se 1.000 de miliarde de Euro, e trei ori mai mare decât al nostru, nu îi ajungem nici in 100 de ani.
      Iar când spui „noi francezii”, vomită orice francez adevarat. Ești cumva țigan, ai renunțat cam ușor la a fi român ?

    • @mario2

      Merci de raspuns. Ati avut macar curiozitatea de a accesa lien-ul adaugat de mine? Nu cred, altfel nu ati fi raspuns atat de virulent. Va pun la dispozitie un al 2lea lien, cu PIB-ul Olandei, in functie de ani:

      https://fr.countryeconomy.com/gouvernement/pib/pays-bas
      2019 812.051M.€
      2018 774.039M.€
      2017 738.146M.€
      2016 708.337M.€
      2015 690.008M.€

      Ceea ce nu inteleg insa, este vehementa limbajului Dv. De ce credeti ca un francez, nu poate stapani limba romana? Sunt francez, parisien, nascut din parinti francezi, de generatii.
      Cunosc insa bine Romania, deoarece am trait 10 ani in Romania, parintii mei fiind diplomati.
      Am fost elev al unui (foarte bun) liceu bucurestean, in anii 70. Am prieteni buni romani, acasa si in Romania.

      Ce anume va face sa folositi acest ton agresiv, in ceea ce am scris eu, imi puteti explica, va rog? Merci

    • @mario2 (completare)

      Al 2lea lien este complet. Observ ca am facut o eroare de PIB al Romaniei, el fiind de 223 miliarde d’euro, in 2019. Imi prezint scuzele mele. Insa tot nu inteleg de unde aceasta vehementa de limbaj, al Dv?

  10. Nu, nu gresiti monsieur!
    este vorba despre cele doua modalitati de exprimare a PIB-ului – nominal sau la paritatea puterii de cumparare:
    Romania, 2019, GDP Nominal – 250 mld dolari ; GDP PPP – aprox 560 mld dolari
    Olanda, 2019, GDP Nominal – 900 mld dolari; GDP PPP – aprox 1000 mld dolari
    din eroare s-au comparat PPP Ro cu Nominal Olanda.
    Este clar ca avem nevoie de o cu totul alta paradigma de dezvoltare pentru a ajunge olanda in decursul vietilor noastre dar, nu spune nimeni ca nu se poate intampla.
    Oricum stam mai bine decat ma asteptam, cel putin la PPP (care inseamna de fapt un nivel de trai mai bun al populatiei fata de indicatorul nominal).
    Va multumesc pentru increderea in noi pe care o aratati si sper ca echidistanta si mai ales capacitatea de a discuta, recunoaste erori etc (lucruri straine de educatia din ultimii 30 de ani a multor conationali de-ai mei) sa inspire si pe altii care va citesc!
    Da, am uitat sa avem incredere in noi, sa fim demni atunci cand ne cerem scuze, si mandri atunci cand avem motive – si avem si de unele si de altele! Am ajuns ca „strainii” sa ne aprecieze mai mult si sa faca mai multe eforturi pentru ridicarea acestei tari decat noi – doamna Clothilde Armand e unul dintre exemple, domnul Arafat altul, poate printul Charles …si multi alti expati, etc.