G4Media.ro

Un spital din Franţa a oprit tratamentul cu hidroxiclorochină din cauza riscului…

sursa foto: Wikipedia

Un spital din Franţa a oprit tratamentul cu hidroxiclorochină din cauza riscului cardiac major prezentat

Un spital din Franţa a încetat să mai folosească, pentru cel puţin un pacient diagnosticat cu Covid-19, un tratament experimental cu hidroxiclorochină după ce a fost dovedit că substanţa reprezintă un „risc major” pentru inimă, relatează News.ro.

Spitalul Universitar din Nisa este unul dintre numeroasele centre medicale care testează hidroxiclorochina în cazul pacienţilor cu Covid-19.

A fost anunţat că a fost ales pentru studiu pe 22 martie. Un comunicat transmis de spital arată că aici au fost aplicate 4 tratamente experimentale, unul dintre ele incluzând hidroxiclorochina. Prin testări este verificată eficienţa şi sunt observate efectele secundare.

Profesorul Émile Ferrari, şeful departamentului de cardiologie de la spitalul Pasteur din Nisa, a declarat într-un interviu pentru Nice-Matin, citat de newsweek.com, că au fost deja indentificate efectele secundare, iar în cazul unor pacienţi tratamentele acestea au fost suspendate din cauza riscurilor.

El a spus că electrocardiogramele pacienţilor supuşi tratamentelor au fost constant monitorizate. Ferrari a afirmat că înregistrările EKG sunt interpretate şi, dacă apar anomalii, tratamentul este stopat.

Întrebat dacă acest lucru s-a întâmplat, el a răspuns: „Da, încă de la începutul experimentului. Graţie urmăririi EKG, am evidenţiat un risc major de accident grav la un pacient, iar tratamentul a fost imediat oprit”.

Posibilele efecte secundare ale hidroxiclorochinei asupra inimii au fost subliniate de Mayo Clinic la finalul lunii martie. Un articol de pe site-ul instituţiei arată că substanţa poate provoca un atac cardiac fatal în cazul unor pacienţi. La un număr mic de pacienţi, poate duce la un ritm cardiac anormal.

Ferrari a spus că hidroxiclorochina prezintă un risc cardiac mic. Asociată cu antibioticul azitromicină, cu care este recomandată în tratamentul Covid-19, riscul creşte. El a precizat că, în cazul unor pacienţi trataţi cu aceste medicamente, „remediul este mai dăunător decât boala în sine”.

Michael J. Ackerman, cardiolog la Mayo Clinic, a declarat într-un interviu NBC că este îngrijorat cât de puţină atenţia a fost acordată acestui potenţial efect secundar al hidroxiclorochinei chiar în rândul profesioniştilor din sănătate.

Studiul din Franţa şi efectele secundare evidenţiate vin după descoperiri asemănătoare făcute în Suedia. Magnus Gisslén de la Sahlgrenska University Hospital a declarat pentru Gothenburg Post că în instituţia în care profesează a fost oprit acest tip de tratament după ce alte spitale au raportat probleme.

Ministerul Sănătăţii din România anunţa, în 4 aprilie, că a primit 18.000 de cutii Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, de la compania Sanofi România. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că donaţia primită reprezintă ”o gură de oxigen” pentru sistemul medical. Detalii aici

Sursa foto: Wikipedia

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce bucuros era domnul Tataru. Ar fi bine sa se mai gandeasca inainte sa ne foloseasca pe post de cobai. Iata ce efecte adverse are o astfel de substanta.

  2. Oare cati cu covid au murit de la acest medicament?

  3. FAKE NEWS g4media! „LA UN PACIENT” + „La un număr mic de pacienţi, poate duce la un ritm cardiac anormal”. Se stie ca pot fi efecte secundare, iar la mii de pacienti tratati bineinteles ca vor aparea cazuri cu efecte secundare. Insa titlul articolului este vadit menit sa conduca la o concluzie gresita privind acest medicament. Va rog sa prezentati stirile intr-o maniera echilibrata. Avem destule site-uri cu „stiri senzationale” si chiar nu as dori sa va inscrieti si voi in aceeasi categorie…

  4. deci, HCQ e folosita de foarte mult timp si intr-adevar supradoza e letala. intrebati bolnavii de lupus insa de cat timp folosesc HCQ! „aritmiile” acelea se refera la prelungirea intervalului QT insa poate sa apara doar in combinatie cu AZT. in fine, ca o regula generala, foarte multe medicamente au contraindicatii, asta e situatia, atat putem noi sa facem. daca sunteti asa de destepti, de ce nu descoperiti voi ceva mai eficient si mai safe? sa stai pe margine si sa critici e usor. dar stiu, nu e bine sa-ti folosesti capul, ca incepe sa te doara si poate chiar sa faci cancer, nu? analfabetismul ar trebui sa doara ….