G4Media.ro

Un stomatolog şi administratorii clinicii la care lucra, trimişi în judecată după…

Sursa foto: Pixabay

Un stomatolog şi administratorii clinicii la care lucra, trimişi în judecată după moartea unui pacient de 4 ani / Copilul a intrat în comă după ce a fost anesteziat, iar apoi a decedat

Un medic stomatolog şi doi administratori ai clinicii la care lucra au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un copil de patru ani a murit în urma unei anestezii, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, ancheta a fost deschisă în februarie 2020 de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Sursa citată precizează că, la finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată faţă de un bărbat de 41 de ani, având calitatea de cadru medical, a doi bărbaţi, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societăţii comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul ce face obiectul cercetărilor, precum şi a societăţii comerciale în cauză.

Copilul în vârstă de patru ani, care a intrat în comă după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a decedat pe 12 februarie 2020, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a anunţat atunci că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul a intrat în comă după o anestezie. Potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Sănătăţii, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizarea sanitară de funcţionare. De asemenea, inspectorii au interzis anesteziile generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti, mai informa Ministerul Sănătăţii.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Eu nu i-as băga la pușcărie, poate cel mult 2-3 ani după care căt or trăi să plătească despăgubiri câte 300 de euro/lună de căciulă părinților copilului. Dacă întârzie cu plata 6 luni băgați alți 2-3 ani la pușcărie după care trebuie să plătească din urmă pâna la ultimu euro și tot așa.

  2. Banii nu au valoare pentru părinții unui copil care a murit în felul ăsta. Probabil că dvs. ați dori că banii să-i luați dvs. ! Iar pentru patronii clinicii, banii sunt o nimica toată, nu-i afectează din niciun punct de vedere !
    Problema este de morala, lipsa de deontologie profesionala, pentru că viața pierdută nu poate fi cumpărată cu nicio sumă de bani !
    Din lipsa unor pedepse cu lipsire de libertate corespunzătoare, s-au înmulțit infracțiunile, de la furturi banale din magazine, până la ucideri din culpa, medicale, accidente de circulație, etc. pentru că făptașii știu că scapă ușor, uneori fără executare, și, daca sunt „jmecheri” și fără să plătească nimic victimei !

  3. Banii nu cumpără vieți, iar infractorii de toate felurile știu că scapă ușor, de cele mai multe ori fără executare și fără să plătească nimic victimelor !

  4. @Ioan Aurel Popaa – Nu stiu cum o fi cu anestezia (mie nu imi face decat daca e prea mare trauma), dar cu radiografiile te contrazic, nimeni nu lucreaza in orb si nici nu ar trebui sa lucreze in orb. Radiografia e sfanta.

  5. e vorba de anestezie generala, nu de simple anestezii pentru interventii stomatologice. sunt anumite interventii chirurgicale care necesita anestezii generale, mai ales in cazul copiilor mici. problema e ca daca nu ai medic anestezist, nu ai voie sa faci asa ceva ca stomatolog. iar daca nu ai autorizatie pentru anestezii generale, nu ai nici medic anestezist angajat. e groasa treaba, nu au cum sa scape de pedeapsa cu inchisoarea.