G4Media.ro

Un studiu din Africa de Sud sugerează riscuri reduse de spitalizare pentru…

sursa foto: Universitatea Johns Hopkins

Un studiu din Africa de Sud sugerează riscuri reduse de spitalizare pentru Omicron față de Delta, imunitatea ridicată a populației ar putea fi explicația

Un studiu din Africa de Sud sugerează riscuri reduse de spitalizare și boli severe la persoanele infectate cu varianta Coronavirus Omicron față de Delta, deși autorii spun că o parte din acestea se datorează probabil imunității ridicate a populației, potrivit Reuters și Bloomberg.

Studiul, care nu a fost evaluat de colegi, a constatat că persoanele diagnosticate cu Omicron în Africa de Sud între 1 octombrie și 30 noiembrie au avut cu 80% mai puține riscuri de a fi internate în spital decât cei diagnosticați cu o altă variantă în aceeași perioadă.

Printre pacienții internați în acea perioadă, cei cu Omicron au avut risc similar de a dezvolta o boală severă ca și cei cu alte variante.

Cu toate acestea, studiul a constatat că persoanele care au fost internate cu Omicron în perioada octombrie-noiembrie au avut cu 70% mai puține riscuri de a dezvolta o boală severă decât cei internați cu Delta între aprilie și noiembrie.

„În mod convingător, împreună, datele noastre sugerează într-adevăr o severitate reduse a Omicron în comparație cu alte variante”, a spus profesorul Cheryl Cohen de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud, unul dintre autorii studiului.

Ea a spus că acest lucru a fost întărit și mai mult de datele de supraveghere care arată un număr semnificativ mai mic de spitalizări și decese în valul actual de infecții produs de Omicron din Africa de Sud decât în ​​valurile anterioare, deși numărul cazurilor a fost mult mai mare.

Cohen a spus că rezultatele studiului ar putea fi probabil generalizate la alte țări din Africa sub-sahariană care au, de asemenea, niveluri foarte ridicate de infecție anterioară.

„Ceea ce nu este clar este dacă imaginea va fi similară în țările în care există niveluri ridicate de vaccinare, dar niveluri foarte scăzute de infecție anterioară”, a spus ea în timpul unui briefing pentru presă susținut de un grup de oameni de știință NICD.

Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știință de la NICD și de instituții importante, inclusiv Universitatea din Witwatersrand și Universitatea din KwaZulu-Natal.

Autorii au inclus mai multe avertismente și atras atenția împotriva tragerii de concluzii despre caracteristicile variantei Omicron.

„Este dificil de separat contribuția relativă a nivelurilor ridicate ale imunității populației anterioare față de virulența intrinsecă mai mică la severitatea mai scăzută a bolii observată”, au scris ei.

Se estimează că 60% până la 70% dintre oamenii din Africa de Sud au avut o infecție anterioară cu COVID-19, a spus Cohen.

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din East Anglia din Marea Britanie, a descris studiul din Africa de Sud ca fiind important și a spus că este primul studiu realizat în mod corespunzător care a apărut în formă pre-publicare pe problema severității Omicron versus Delta.

Dar Hunter a spus că compararea datelor Omicron dintr-o perioadă cu datele Delta dintr-o perioadă anterioară înseamnă că a fost greu de determinat dacă ratele mai scăzute de spitalizare se datorează faptului că Omicron este mai puțin virulent sau creșterii imunității populației.

„Într-o anumită măsură acest lucru nu contează pentru pacientul căruia îi pasă doar că nu se va îmbolnăvi foarte grav. Dar este important să știm pentru a permite o înțelegere mai bună a presiunilor probabile asupra serviciilor de sănătate”, a spus el.

Rezultatele unui studiu major realizat de Imperial College London, publicat săptămâna trecută, au arătat că nu există niciun semn că Omicron ar fi mai puțin sever decât Delta, deși datele privind spitalizările rămân foarte limitate. Studiul a fost evaluat de colegi și publicat într-un jurnal medical.

Reuters, Bloomberg

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. E logic . Majoritatea morților și bolnavilor sunt bătrânii cu comorbitati . Mai rar vezi bolnav unul sau una care duce un stil de viață sănătos și respectă regulile sanitare impuse

  2. Ca de obicei, folosim google traslste, dar fără să verifice cineva daca suna bine…printre rânduri, intelegem ca imunitatea naturală e mai buna, deși traducătorul de ocazie a vrut să transmită invers

    • @ Low IQ
      🎯
      Am ajuns sa citim articolele despre Moronic in cheie inversă (Vladimir Bukovski), cum se citea Scânteia in comunism. Daca scriau ca e productie record de grâu, fugeai la coadă sa te lupți pentru ultima pungă de făină. 🤣

    • Te pripesti sa tragi concluzii care sa sustina ce vrei.

      Pur si simplu au avut mult mai multe date legate de infectiile celor imunizati natural. De aceea doar despre acestia se pot proununta , despre ceilalti inca nu.
      Mai e un factor, si anume ca in Africa de Sud media de varsta e muult mai mica fata de tarile vestice.

      Acestea fiind spuse, acum sunt disponibile destul de multe date si despre spitalizari in Londra, si acestea arata si ele mai bine ca la Delta, promitator

  3. La varful valului Delta aveau 14700 de spitalizari saptamanal in Africa de Sud. La varful valului Omicron au ajuns la doar 7400 saptamanal. E mai bine, dar oricum, nu e de ignorat varianta Omicron.

    • 7-8 mii si din ei doar 2.5k au avut nevoie de oxigen. Mult mai mica proportia ca si la Delta. Plus ca din acestia spitalizat, 50% sau mai mult au fost descoperiti incidental, pentru o alta boala. Sunt impropriu contorizati ca si pacienti covid

    • De fapt chiar mai putini sunt pe oxigen, vad in cifrele de astazi. Sub 1800 in toata tara, asta in conditile in care cazurile incep sa scada, deci o proportie mare, covarsitoare, din locuitori sunt infectati deja

    • Ce-i care au făcut forme grave, fiind internați în spital, e posibil sa se fi căpătat și cu Delta bonus. Secventierea se face la internare. Daca stai prin spital doua, trei săptămâni, ai toate șansele să te lipești și de Delta, mai cu seamă că anticorpii dobândiți sunt diferiți.

    • @Doi în unu : Extrem de improbabil. Nu e imposibila infectarea cu mai mult de o varianta in acelasi timp, dar se intampla foarte rar. Dovada o avem in timp cel putin: Delta dispare de peste tot unde Omnicron incepe sa infecteze