G4Media.ro

Un tablou în acuarelă de Vincent van Gogh, vândut pentru 35,9 milioane…

Sursa foto: christies.com

Un tablou în acuarelă de Vincent van Gogh, vândut pentru 35,9 milioane de dolari la licitaţie la New York / A fost confiscat de naziști în timpul invadării Franței

Un peisaj în acuarelă de Vincent van Gogh, confiscat de nazişti în timpul invadării Franţei în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost vândut la licitaţie la New York pentru suma de 35,9 milioane de dolari, un record pentru un tablou în acuarelă al pictorului impresionist olandez, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Pictura din 1888 intitulată „Mueles de ble” a fost achiziţionată pentru o sumă mai mare decât fusese iniţial estimată, între 20 şi 30 de milioane de dolari, a anunţat casa de licitaţii Christie’s. Tabloul a fost expus ultima dată în 1905.

„Mueles de ble” înfăţişează o căpiţă de fân în Arles, Franţa, unde van Gogh a trăit peste un an, în anii 1880. Spre deosebire de cele mai cunoscute creaţii ale sale, care au fost pictate în ulei, tabloul a fost executat în acuarelă, guaşă, stilou şi cerneală pe hârtie.

Lucrarea a fost deţinută iniţial, după sinuciderea artistului, de fratele său, Theo van Gogh. După ce s-a aflat în posesia mai multor proprietari, tabloul a fost confiscat de forţele naziste în timpul ocupaţiei Franţei.

După război, locul unde s-a aflat pictura până în anii 1970 este neclar. Casa de licitaţii Christie’s a achiziţionat tabloul în urma unui acord încheiat cu colecţionarul şi moştenitorii proprietarilor iniţiali.

Sursa foto: christies.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. După un an de guvernare PNL-USR, la iarnă opresc centrala termică și dau foc la niște tablouri de Rembrandt să mă încălzesc. Ies mai ieftin!

    • nea Michele, buna ideea, dar articolul era pe van gogu.
      la Arles fusei in trecere, cu MeLeu meu. capitele din tablou nu le vazusi, disparusera, ca sa vezi vericule.