G4Media.ro

Un ton roșu uriaș a fost vândut la o licitație din Tokyo…

Un ton roșu uriaș a fost vândut la o licitație din Tokyo cu 1,8 milioane de dolari

Un ton roşu uriaş a fost vândut duminică cu suma de 193,2 milioane de yeni (1,8 milioane de dolari) la prima licitaţie din 2020 pe piaţa de peşte din Tokyo, relatează dpa, citată de Agerpres.ro

Tonul roşu de 276 de kilograme, evaluat la 700.000 de yeni pe kilogram la piaţa de peşte Toyosu din capitala Japoniei, a fost vândut companiei Kiyomura, care administrează principalul lanţ de restaurante de sushi „Sushi Zanmai”.

„Mă simt chiar grozav că am făcut o ofertă câştigătoare pentru că aceasta este prima licitaţie din era Reiwa”, a declarat Kiyoshi Kimura, preşedintele companiei Kiyomura, referindu-se la epoca imperială care a început în mai.

„Este scump, dar aş dori ca toţi clienţii să încerce cel mai bun ton”, a mai spus el.

Peştele a fost prins în Oma, în largul principalei insule japoneze Honshu, unul dintre cele mai bune locuri de pescuit din ţară.

Recordul pentru cumpărarea unui ton roşu a fost stabilit la licitaţia de anul trecut, când Kimura a plătit suma de 333,6 milioane de yeni pentru un exemplar de 278 de kilograme.

Japonia se numără printre principalii consumatori de ton roşu din lume, iar pescuitul în exces al acesteia a fost mult timp criticat la nivel internaţional.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Cu cat un lucru e mai greu de gasit si mai rar cu atat e nai scump. In viitor o sa vedem tonul rosu doar in cartile de bucate.

  2. Hai mai da-o dracu’… 650 dolari suta de grame…

    • Probabil ca pt restaurantele care platesc atat de mult e rentabila afacerea. In primul rand ca reclama.
      Cateva zile vand sushi cu tonul ala scump, iar apoi, 3 luni de zile vand ton „normal” la acelasi pret si isi scot banii.

    • Este de fapt 6.000 de dolari kg sau 60 de dolari 100 de grame.
      Ce nu spun in articol este ca la ei e o traditie cu prima licitatie din an si sunt multe restaurante care liciteaza mult peste pretul real doar pentru ca apoi toate ziarele din Japonia vor scrie despre ei.
      Oricum… japonezii sunt mari mâncători de ton. In Tenerife au facut lege astfel incat sa nu poata exporta mai mult de 80% din ce pescuiesc. Pentru ca altfel cumparau japonezii tot tonul pe care il pescuiau.

    • @Florin : 1kg=10 sute de grame, asa ca mai socoteste o data…:)

  3. Conform wikipedia, carnea de vita Kobe se vinde cu 400-600 euro kilogramul (cateodata chiar si mai mult)
    Pt o anume patura a societatii, pretul de 600 dolari pt un kg de ton sau un kg de carne de vita nu pare a fi o problema.

  4. Când se va termină tonul roșu, prin extincție, japonezi o să pape …p.la.
    Se va chema „sugii- o roșie”

  5. De fapt, la prima licitatie din piata de peste tonul respectiv este vandut in scopuri caritabile. De aceea se ajunge la astfel de preturi. Iar pentru cumparator este o chestie de mandrie si de publicitate. Pretul oferit nu are nici o legatura cu pretul normal din piata.