G4Media.ro

Un turist britanic a fost surprins scrijelind inițialele familiei sale într-o casă…

Foto: Jam Press via CNN

Un turist britanic a fost surprins scrijelind inițialele familiei sale într-o casă veche de 2.000 de ani din Pompei

Străzile sale perfect conservate și casele încă în picioare oferă o oportunitate unică de a vedea cum trăiau oamenii acum aproape 2.000 de ani. O vizită în orașul antic Pompei, înghețat în timp când a fost acoperit de erupția Vezuviului în anul 79 d.Hr., oferă amintiri de neuitat.

Dar amintirile nu au fost suficiente pentru un turist britanic, care a fost surprins săptămâna aceasta gravând inițialele sale și ale familiei sale într-una dintre casele vechi de 2 000 de ani ale orașului, transmite CNN.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, care nu a fost încă numit, ar fi făcut cinci gravuri – inițialele familiei sale și data de 7 august – cu un obiect contondent pe peretele Casei Fecioarelor Vestale.

Fotografiile arată literele zgâriate în tencuiala de lângă ușa de intrare, care a fost pictată în roșu în urmă cu aproape 2.000 de ani.

Literele „JW LMW MW”, sus pe perete, și „MYLAW 07/08/24”, mai jos, sunt clar vizibile.

Personalul sitului a observat și a chemat poliția. Potrivit agenției italiene de știri ANSA, bărbatul și-a cerut scuze, spunând că a scris inițialele lui și ale celor două fiice ale sale pentru a lăsa un semn al vizitei lor la sit.

Parcul arheologic a refuzat să comenteze pentru CNN. Cu toate acestea, în iunie, când un turist din Kazahstan a fost surprins scrijelindu-și inițialele pe Casa Ceii din orașul antic, directorul Pompeii, Gabriel Zuchtriegel, a declarat că turistul va trebui să plătească pentru restaurarea zidului.

Cazul a fost înaintat tribunalului local din Torre Annuziata ca „deteriorare a patrimoniului artistic”, o acuzație care atrage după sine o amendă de la 20.000 la 60.000 de euro și o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, datorită legilor care au fost înăsprite în ianuarie.

Legea acoperă actele de distrugere sau deteriorare a patrimoniului cultural sau peisagistic. O acuzație mai mică pentru deteriorarea siturilor de patrimoniu poate impune amenzi între 10.000 și 40.000 de euro.

Imensul sit a fost adesea victima unor turiști cu un comportament neadecvat, care și-au gravat inițialele și au furat obiecte de când au început săpăturile în anii 1700. În 2022, un turist australian s-a plimbat chiar cu un moped în jurul sitului antic.

Turiștii par să se comporte deosebit de urât în Italia, o țară ale cărei situri de top tind să fie axate pe artă sau arheologie și, prin urmare, sunt mai fragile decât majoritatea.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Nu a mai apucat sa isi treaca si numarul de telefon.

  2. Cum era aia ca doar romanii sunt necivilizati…?!?