G4Media.ro

Un turist britanic a fost surprins scrijelind inițialele familiei sale într-o casă…

Foto: Jam Press via CNN

Un turist britanic a fost surprins scrijelind inițialele familiei sale într-o casă veche de 2.000 de ani din Pompei

Străzile sale perfect conservate și casele încă în picioare oferă o oportunitate unică de a vedea cum trăiau oamenii acum aproape 2.000 de ani. O vizită în orașul antic Pompei, înghețat în timp când a fost acoperit de erupția Vezuviului în anul 79 d.Hr., oferă amintiri de neuitat.

Dar amintirile nu au fost suficiente pentru un turist britanic, care a fost surprins săptămâna aceasta gravând inițialele sale și ale familiei sale într-una dintre casele vechi de 2 000 de ani ale orașului, transmite CNN.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, care nu a fost încă numit, ar fi făcut cinci gravuri – inițialele familiei sale și data de 7 august – cu un obiect contondent pe peretele Casei Fecioarelor Vestale.

Fotografiile arată literele zgâriate în tencuiala de lângă ușa de intrare, care a fost pictată în roșu în urmă cu aproape 2.000 de ani.

Literele „JW LMW MW”, sus pe perete, și „MYLAW 07/08/24”, mai jos, sunt clar vizibile.

Personalul sitului a observat și a chemat poliția. Potrivit agenției italiene de știri ANSA, bărbatul și-a cerut scuze, spunând că a scris inițialele lui și ale celor două fiice ale sale pentru a lăsa un semn al vizitei lor la sit.

Parcul arheologic a refuzat să comenteze pentru CNN. Cu toate acestea, în iunie, când un turist din Kazahstan a fost surprins scrijelindu-și inițialele pe Casa Ceii din orașul antic, directorul Pompeii, Gabriel Zuchtriegel, a declarat că turistul va trebui să plătească pentru restaurarea zidului.

Cazul a fost înaintat tribunalului local din Torre Annuziata ca „deteriorare a patrimoniului artistic”, o acuzație care atrage după sine o amendă de la 20.000 la 60.000 de euro și o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, datorită legilor care au fost înăsprite în ianuarie.

Legea acoperă actele de distrugere sau deteriorare a patrimoniului cultural sau peisagistic. O acuzație mai mică pentru deteriorarea siturilor de patrimoniu poate impune amenzi între 10.000 și 40.000 de euro.

Imensul sit a fost adesea victima unor turiști cu un comportament neadecvat, care și-au gravat inițialele și au furat obiecte de când au început săpăturile în anii 1700. În 2022, un turist australian s-a plimbat chiar cu un moped în jurul sitului antic.

Turiștii par să se comporte deosebit de urât în Italia, o țară ale cărei situri de top tind să fie axate pe artă sau arheologie și, prin urmare, sunt mai fragile decât majoritatea.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Nu a mai apucat sa isi treaca si numarul de telefon.

  2. Cum era aia ca doar romanii sunt necivilizati…?!?