G4Media.ro

Ungaria: Al treilea val de coronavirus, cazuri în creștere / Germania se…

Sursa foto: Pixabay

Ungaria: Al treilea val de coronavirus, cazuri în creștere / Germania se confruntă cu o creștere exponențială a infecțiilor și decide azi dacă recurge la noi închideri

Al treilea val al pandemiei se află, în continuare, într-o fază ascendentă, a anunțat directorul direcției epidemiologice a Centrului Naţional de Sănătate Publică (NNK) din Ungaria, citată de Magyar Hirlap și Rador.

Ágnes Galgóczi a declarat că nici numărul cazurilor noi şi nici cel al persoanelor decedate nu înregistrează o tendinţă descrescătoare.

În Ungaria au apărut deja mai multe variante ale coronavirusului, cea mai răspândită fiind mutația britanică. Această tulpină se răspândește mai repede şi poate provoca infecţii mai grave – precizat Ágnes Galgóczi, care a adăugat că din această cauză creşte numărul pacienților internaţi în spitale şi a celor de la ATI.

Guvernul Ungariei a prelungit cu o săptămână măsurile de apărare împotriva epidemiei – a atras atenţia directorul NNK, care a subliniat: este importantă respectarea regulilor epidemiologice, evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii şi respectarea regulilor de igienă.

Ágnes Galgóczi a spus: campania de vaccinare continuă. În Ungaria au fost vaccinați peste 1,5 milioane de oameni. Numărul persoanelor înregistrate pentru vaccinare este în creştere, depăşind cifra de trei milioane, ceea ce confirmă faptul că oamenii au încredere în vaccinuri.

Ágnes Galgóczi a mai afirmat că, în cazul tehnologiilor noi, a noilor medicamente şi a vaccinurilor noi, măsurile de supraveghere sunt mult mai stricte, atât din partea producătorilor, cât şi a autorităţilor, iar personalul care administrează vaccinurile trebuie să raporteze reacţiile adverse.

Autorităţile ungare au analizat semnalele referitoare la vaccinul AstraZeneca, iar Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că acest vaccin este sigur. După acest anunţ, ţările care anterior au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca au reluat administrarea acestuia – a mai spus Ágnes Galgóczi.

Liderii germani se întâlnesc luni pentru a decide eventuale noi închideri.

Germania se confruntă cu o creștere „foarte clar exponențială” a infecțiilor cu COVID-19, legată în special de răspândirea variantei britanice, a declarat vineri, 19 martie, vicepreședintele Institutului de Supraveghere a Sănătății Publice, Robert Koch (RKI).

„Este foarte posibil ca de Paște să avem o situație similară cu cea pe care am trăit-o înainte de Crăciun, cu un număr foarte mare de cazuri, multe cazuri grave și decese și spitale copleșite”, a avertizat în timpul unei conferințe de presă Lars Schaade.

„Suntem în al treilea val al pandemiei, cifrele sunt în creștere, proporția variantelor este mare”, a adăugat ministrul Sănătății, Jens Spahn.

Germania a înregistrat peste 17.000 de cazuri raportate oficial în 24 de ore, cu aproximativ 5.000 mai mult decât acum o săptămână. Rata incidenței a ajuns la 95,6 vineri (față de 90 joi), foarte aproape de 100, ceea ce ar declanșa noi restricții.

Angela Merkel și liderii celor 16 landuri se vor întâlni luni pentru a decide cu privire la posibilele noi închideri, după ce țara mai redusese din restricţii la începutul lunii martie.

Germania mizează pe intensificarea campaniei sale de vaccinare pentru a opri această creștere. Vaccinările cu vaccinul AstraZeneca s-au reluat de vineri, după patru zile de întrerupere.

Dar „o analiză sinceră a situației arată că nu există încă suficiente vaccinuri în Europa pentru a opri al treilea val doar prin vaccinare”, a recunoscut Jens Spahn.

„Chiar dacă livrările de comenzi ale UE sunt acum fiabile, vor trece câteva săptămâni până când grupurile cu risc vor fi complet vaccinate”, a adăugat el. „Abia atunci putem vorbi despre deschideri mai largi în societate. Prin urmare, vom mai avea nevoie de o oarecare rezistență”, a explicat ministrul conservator.

„Puteți să o luaţi cum doriți, dar trebuie să revenim la blocare”, a declarat Karl Lauterbach, expert în sănătate al Partidului Social Democrat, în timpul acestei conferințe de presă.

Sursa: nouvelobs.com / magyarhirlap.hu/ Rador/ Traducerea: Adrian Demeny/ Roedzia Costea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Merge blana sputnik-F .

  2. Ministrul german al sanatatii ar putea lua lectii de matematica. Germania est pe crestere usoara a cazurilor din 14 februarie cand a plecat de la 7171 cazuri si a ajuns azi, dupa 35 fr zile, la 13023 cazuri (medii ponderate la 7 zile). Asta nu e creștere „foarte clar exponențială” ci doar o simpla crestere liniara. Germanii au avut maxim 25775 cazuri (ponderat) sau 31553 cazuri maxim zilnic. Deocamdata nimic de speriat nici la ei.
    Intre timp UK, Spania, Cehia, Portugalia, etc sunt in scadere masiva de cazuri.

    • Vai, ce expert sunteti, cum de nu va cauta toate guvernele din lume sa le dati lectii de matematica. Hai sa verificam matematica, sa verficam daca intr-adevar cresterea este liniara:

      13023 media pe ultima saptamana
      10027 media pe o saptamana inainte
      8337 acum doua saptamani
      7969 acum trei saptamani

      Avem in ultima saptamana o crestere 13023 – 10027 = 2996.
      Cu o saptamana inainte cresterea a fost 10027 – 8337 = 1690.
      Cu doua saptamani inainte cresterea a fost 8337-76969 = 368

      Supriza. Cresterea nu e liniara. S-a dublat cresterea in ultima saptamana, dupa ce cu o saptamana inainte cresterea se marise de 4,5 ori. Deci este in mod clar exponentiala.

      E suficient sa te uiti la un grafic ca sa vezi ca dupa cresterea aproximativ liniara dintre 14 februarie si 9 martie panta curbei s-a schimbat, viteza de crestere crescand substantial.

      Inca ceva, pentru cultura ta generala, nu poti determina daca o crestere este liniara sau exponentiala uitandu-te doar la cele doua capete ale unui interval de timp. Pentru ca intotdeauna intre doua puncte poti trage o linie.

      Ai nevoie de minim 3 puncte pentru a determina daca este liniara sau exponentiala cresterea. Eu ti-am calculat cu 4 puncte, ocazie cu care vedem si derivata urmatoare, care indica scaderea tendintei de accelerare in ultima saptamana, dar ca acccelereaza inca, deci inca este exponentiala.

  3. Uita-te aici: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/
    E crestere liniara in doua etape cu crestere diferita: 15.02-11.03 si 11.03-prezent. Sper ca stii sa distingi o curba liniara de una exponentiala.
    Multumesc ca te ingrijesti pentru cultura mea generala, dar nu mersi. N-am nevoie de specialisti din astia ca tine si ca Jurma sau Chereches.
    PS Vezi ca mediile pe care le-ai luat in calcul nu sunt corecte.