G4Media.ro

Ungaria: Compania – mamă a Digi, respinsă definitiv din licitația pentru licențele…

Ungaria: Compania – mamă a Digi, respinsă definitiv din licitația pentru licențele 5G

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Ungariei (Kúria) a decis printr-o sentință definitivă că Autoritatea Naţională de Media şi Comunicaţii (NMHH) din Ungaria a acţionat legal atunci când a exclus compania-mamă a Digi Ungaria, Digi Communications N.V., din procedura de licitaţie pentru introducerea de tehnologie mobilă de a cincea generaţie (5G) şi vânzarea de frecvenţe adecvate serviciilor fără fir în bandă largă, transmite agenția maghiară MTI.

Curtea Supremă a Ungariei a respins recursul companiei-mamă şi a confirmat sentinţa din prima instanţă, unde s-a constatat că decizia autorității telecom a avut temei legal şi a fost motivată corespunzător.

Decizia Ungariei de a exclude de la licitația 5G una dintre cele mai mari companii românești a venit la scurt timp după ce în 2018 România, prin BNR, a refuzat celei mai mari bănci ungare, OTP, să cumpere Banca Românească.

Curtea Supremă din Ungaria a decia că prin înscrierea în procedură, compania-mamă a Digi a vrut să inducă în eroare autoritatea telecom, iar participarea sa ar fi afectat corectitudinea licitaţiei, pentru că intenţia reală a societăţii nu a fost aceea de a valorifica în interes propriu drepturile de utilizare a frecvenţelor, ci transferul lor către Digi Kft.

Autoritatea piteței telecom din Ungaria a lansat procedura de vânzare a drepturilor de utilizare pentru frecvenţele de 700 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz şi 3600 MHz în vara anului 2019. La licitaţia care a avut loc la data de 8 august 2019 s-au prezentat patru operatori de telefonie mobilă, iar după analizarea dosarelor, autoritatea a respins oferta companiei-mamă olandeze a Digi. Societatea a contestat hotărârea, iar la data de 27 noiembrie cea de-a doua autoritate competentă a confirmat hotărârea de excludere, transmite MTI.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Pai acum sa vedem daca mai tine plina grila de posturile alea unguresti, patronul este ungur deci s-au refuzat tot pe ei ca doar se laudau ca sprijina rudele sarace din afara granitelor.

    • Ruda nu mei e atât de săracă, iar la guvernele populiste doar șpaga contează.

    • Gresit. Patronul de la Digi provine din neamuri rusesti dupa mama. Si mai toti colaboratorii lui Zoltan Teszari sunt rusi, cum e de altfel si Directorul Digi Serghei Bulgac.
      Tu faci diversiunea cum ca, in Ungaria, Zoltan Teszari ar fi vazut ca un fel de reprezentant al ungurilor din Romania. Ceea ce este fals.

    • Daca ar fi rusi, ar fi serviciile cu ochii pe ei si maine ar inchide taraba.
      Nu sunt rusi, sunt baietii nostri care controleaza aceasta firma.
      Sa dai frecvente 5G pe mana unor firme straine…, hmmm…

  2. Adicatelea Digi SRL din Ungaria nu indeplinea conditiile participarii la tender, si s-au gandit sa fenteze prin inscrierea la licitatie a societatii mame (olandeze), urmand ca ea, ulterior, sa cedeze drepturile obtinute fraudulos societatii locale care nu indeplinea conditiile participarii la licitatie?
    Ehei…, la asta se spune pe la noi: jmecher.Dar dar te faci de c….o in vazul lumii, iti trebuie niscaiva obraz gros.
    (Macar nu pot fi acuzati ca au eliminat din start firma Digi din competie, asa cum am facut-o noi cu companiile chinezesti.)

    • catre @Vlad Tepulea. Smecherii din astea se numesc ,,dragnisme”.
      Si Dragnea , ca si Putin, ,,ubla” cu ,,Actiuni la Purtator”. Adica atunci cand apare un pericol pentru afacerile lor (Teldrum sau Palatul de 1 miliard de $ al lui Putin de la Marea Neagra) dau valiza plina cu Actiuni la Purtator pe mana unor colaboratori pana ,,se linistesc lucrurile”.
      In acelasi gen de inselaciune Directorul Digi Serghei Bulgac, impreuna cu confratele sau Zoltan Teszari, au incercat sa ascunda provenienta Digi in spatele unei ,,Companii Mama” inregistrata in Olanda.

    • rohane, o fi asa cum spui, dreacu stie
      doar ca la vecini nu tine jmecheria mioritica, is mai destepti d-atat

  3. sa se porneasca un razboi al refuzurilor, ca sincer m-am cam saturat sa aud servicii/produse de care beneficiem sa aflu ca au baza in Ungaria, si sa se inceapa cu MOL, cu OTP .. apoi cu produse facute acolo

    • Corect. Le înlocuim cu alea rusești.

    • ANDREI@ dar cine te obligã sã intri la OTP sau sã te opresti la MOL??Uite la mine în Mures toatã industria alimentarã are aproape exclusiv patroni unguri .Carne ,panificatie tot tot,si stupoare românii cumpãrã de acolo.Stii de ce ??Sint curate si gustoase .

  4. Nu exista, iara ne-au prins cu smecherii?

  5. Din articol am aflat din ce cauza a fost exclus Digi din competitie.
    Sa vedem si de ce a pierdut OTP preluarea BR:
    https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/decizie-fara-precedent-bnr-a-respins-cererea-grupului-ungar-otp-de-a-cumpara-banca-romaneasca-17064942

    No comment.

  6. Salut !
    Desigur, inca, fiecare cumpara ce poate si de unde vrea, dupa cum ii dicteaza stomacul si portofelul.
    La nivel individual, pare rational, dar, la nivel de
    economie nationala, (sper ca formula utilizata de
    mine, nu are conotatii penale !), chestiunea merita
    alta abordare.
    Comertul practicat de multinationale, are o hiba, in sensul ca, profitul lor este pompat inafara; profitul reinvestit in tara, altfel spus, este seva cresterii ecunomice. Dar, nu numai atat, practica frecventa a optimizarii financiare a multinationalelor , prin transferuri in exterior, diminueaza baza de impozitare ,pana …cu respect, declara
    …pierderi.
    Asa ca, cetatene, din leul tau si al meu, cheltuit pe un produs romanesc, o particica, sustine undeva o dezvoltare, la care, tot visam decand ne stim !