G4Media.ro

Ungaria reduce preţurile la o serie de alimente pentru a combate inflaţia…

Sursa: Facebook/ Szijjártó Péter

Ungaria reduce preţurile la o serie de alimente pentru a combate inflaţia / S-a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98

Guvernul Ungariei a anunţat miercuri că, în contextul recentei creşteri a inflaţiei, se vor fixa preţurile pentru o serie de alimente de bază la nivelul din octombrie 2021, relatează agenţia EFE. „Am decis să intervenim asupra preţurilor a şase produse”, a spus premierul Viktor Orban, într-o postare video pe Facebook.

Măsura vizează zahărul, făina de grâu, uleiul de floarea-soarelui, muşchiul de porc, pieptul de pui şi laptele cu 2,8% de grăsime, a explicat prim-ministrul.

Orban a subliniat că furnizorii cu amănuntul vor trebui să coboare preţurile la aceste şase produse la nivelul din 15 octombrie 2021, însă nu a menţionat compensări economice din partea Guvernului.

Premierul a justificat măsura prin creşterea preţurilor la energie şi a adăugat că aceste alimente vor putea fi cumpărate la preţ redus începând din 1 februarie.

Ungaria a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru.

Deşi electricitatea avea deja un preţ maxim în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a preţurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în ţara centro-europeană, mai scrie EFE.

Conform calculelor preliminare ale Guvernului, inflaţia în Ungaria a fost în 2021 de 5,1%, faţă de 3,3% în 2020.

Ungaria, care nu se află în zona euro, va avea în 3 aprilie alegeri legislative, iar Viktor Orban urmăreşte al patrulea mandat consecutiv, adaugă agenţia spaniolă.

Sursa: Facebook/ Szijjártó Péter

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Romania creste preturile pentru a combate deflația.

    • Faina, ulei, zahar. Astea se pot vinde usor si la export. Sau se prelucreaza si produsul finit e vandut.
      Cu carnea si laptele e mai nasol. Exportul e mai dificil. Daca se scumpesc nutreturile si energia, marja oricum mica la produsele astea te poate baga usor in faliment.

  2. Se poate asa ceva in Uniunea Europeana? Nu se poate da guvernul in judecata? Asta este reactie de stat socialist/comunist.

    • Sigur ca se poate trai mai bine decat in Romania.

    • Dupa criza din 2008 multe lucruri pe care nu le credeam posibile in lumea mizerabila neoliberala s-au intamplat, guvernele si statul intervenind puternic „in bunul mers economic” in mai toate statele cu apa calda .

    • motorul ue, germania si-a revenit rapid si apoi a explodat cu ajutorul „comunistilor” chinezi.

  3. Du-te in Ungaria! Ce mai stai pe ganduri…

  4. Degeaba ca gazul nu-l pot ieftini!

    • Nu e cazul. Au contract pe termen lung cu rusii, pe 15 ani , semnat in septembrie 2021 la un pret foarte bun.

    • ungurii din 2010 au remus pretül la gáz curent apa cu 30 ..% si de atuncia nu a mai crescut de loc nici acum atunci cine este comunistúl Orbán ha ha

  5. seamana din ce in ce mai mult cu rusia. o sa va convingeti la vot pe 3 aprile .

  6. cu ce drept intervine statul in intelelegerea dintre doi oameni de a tranzactiona un bun la un anumit pret?

    • Relaxeaza-te, pune masca cu 3 straturi si sarbatoreste ca traiesti in romanica unde statul nu intervine nicaieri. Asa e, saracii unguri, ii asupreste Orban, le da pui la pret fix.

    • te bucuri la pomeni din bunurile altora?
      Munceste si o sa ai fara sa fie nevoie ca Statul sa fure din munca si din proprietatile altora ca sa iti dea tie pomana

    • Gicule, daca pe tine te-ar costa 10 lei sa coci o paine ai vinde-o la 5 lei pentru ca asa zice guvernul suprem sau ai renunta la productie?
      Plafonarea preturilor duce la rafturi goale, e atat de simplu.

  7. Acest interventionism neomarxist nu are ce cauta intr-o economie libera. Neomarxistii unguri deja o iau pe aratura alături de ceilalți neomarxisti de la Beijing și Moscova. Ar trebui revolte populare pentru a combate neomarxistii acestia

  8. Cand am locuit in Ungaria m-am simtit ca intr-o tara comunista. Nu aveau lapte decat unguresc, muraturi doar unguresti si banci unguresti (dar si rusesti, lol, la fel si benzinariile).

    Partea buna e ca produsele erau putin mai ieftine decat cele din Romania, raportat la costul vietii de acolo, DAR nu exista o concurenta. Eu n-am mai intalnit asa ceva in capitalism prin Occident.

    Si ambalajele lor erau groaznice, pana si Tutti Frutti de la noi a avansat. Singurul lucru bun cred ca observat la alimente, era ca pretul apei era ieftin. Ceea ce in Romania nu este ok.

    Nationalisti, dar nu fac cumva sa functioneze piata libera in Ungaria! Asa si aici, hilar.

    • de la nu au piata libera, la au si ei o gramada de multinationale este o diferenta majora, ca au mai multe produse ale lor, inseamna, ca sunt mai destepti, si consuma si produc si produse in tara lor, ce bine ar fii daca si la noi laptele nu ar fi adus, din polonia, si din draq stie ce tari, sa nu vorbesc despre mere, ca nu gasesti mere romanesti nicaieri, pe cand acum 40 de ani copiii mai mari, pionierii se duceau la cules de mere in toata tara, sa nu ma intelegeti gresit nu vreau inapoi pionieratul, dar …. astia nu sunt in stare sa vopseasca in 10 ani cat au construit comunistii in 5.

  9. Hai să vedem părerea ungurilor despre asta. În primăvară sunt alegeri. În rest aceiași vorbă din bătrâni: Câinele moare de drum lung, prostul moare de grija altuia.