G4Media.ro

Unifarm a cumpărat măști periculoase produse în China / Compania: Produsele aveau…

Sursa foto: Infocons

Unifarm a cumpărat măști periculoase produse în China / Compania: Produsele aveau toate certificatele. Nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar măștile au fost înlocuite

Compania Națională Unifarm a cumpărat măști periculoase produse în China, despre care spune că aveau toate certificatele. Compania susține că nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar măștile au fost înlocuite.

Unifarm a anunțat, într-un comunicat de presă, că a achiziționat mai multe tipuri de măști tip FFP2, de la diverși fabricanți, printre care și cele care poartă denumirea generică “Daddy Baby”.

„Acest tip de măști au fost importate având toate certificatele și declarațiile cerute de legislația în vigoare, la data contractării lor”, precizează compania.

Unifarm amintește că, săptămâna trecută, site-ul EMEA și autoritățile nationale prin INFOCONS au emis o alertă privind patru tipuri de măști, printre care și această marcă, drept pentru care a informat toate spitalele partenere cu privire la acest lucru și le-a solicitat retragerea acestor măști în regim de urgență, pentru a putea fi înlocuite cu alte măști conforme. „În același timp, am solicitat importatorului înlocuirea acestora cu măști conforme, ca urmare a acestei alerte”, se arată în comunicat.

Unifarm nu precizează de unde provind măștile respective, însă alerta Infocons informa că acestea sunt produse în China, iar alerta a fost emisă de Belgia și era clasificată la nivelul grav.

Conform Unifarm, spitalele la care au ajuns aceste măști au confirmat că au retras acest produs.

„În momentul în care a fost primită informarea privind calitatea acestui produs am stopat distribuția lor. Nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar măștile respective au fost deja înlocuite în proporție de 98%, ultimile bucăți aflându-se depozitate la unele spitale de unde urmează să fie ridicate și înlocuite de către CN Unifarm SA.”, se mai arată în comunicatul companiei.

În ultima perioadă, mai multe țări s-au confruntat cu probleme din cauza echipamentelor de protecție sau medicale produse în China.

Câteva exemple:

Ventilatoarele din China pot răni sau chiar ucide pacienţi cu Covid-19, avertizează medici britanici

Spania: Scandalul testelor rapide cumpărate din China ia amploare. Au fost 50.000 de teste eșuate

Sursa foto: Infocons

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Voi ce ati pazit,nu era de datoria voastra sa verificati eficienta acestor materiale.Ati facut achizitii prin diferiti intermediari dubiosi punand in pericol siguranta (sanatatea) atat a cadrelor medicale cat si a populatiei,plus risipa de bani.Astora nu li se face dosar penal pt „zadarnicirea pandemiei”

    • Ca si ai tehnologie de verificare a filtrarii in Romania. Bai, unde ati trait pana acum? Acum jumatate de an nu stiati ca nu avem spitale, cercetare, specialisti, laboratoare? Nu stiati ca nu avem rezerve, echipamente, materiale si ca e criza de personal? Astia au cumparat, ca toata planeta, in regim de criza, cand toti cumparau orice se gasea. Da’ te trezisi tu ca de ce n-au cumparat produse de calitate.

    • Au luat teapa si alte tari, din cauza cererii mari, au cumparat toti in graba ce au prins. Precis au fost si achizitii indoielnice in aceasta perioada, dar problema aceasta cu unele produse din China e generala si nu se limiteaza doar la masti, dupa cum stim toti. Au si multe produse ok, dar mai multe proaste. Un motiv in plus pentru toate tarile sa ia masuri si sa inceteze dependenta de „made in china”.

  2. Dupa ce ca din cauza Chinei Suntem toti in aceasta situatie ingrozitoare, mai si importam masti de la ei si alea proaste.

  3. Cum arată măștile pentru copii?
    Am primit măști pentru copii, vreau să știu dacă sunt bune. Sunt cu desene pe ele.

  4. Si,cu toate acestea,vom continua sa cumparam produse chinezesti. Pretul primeaza,nu?

  5. Romcarbon Buzau avea capacitatea, tehnologia si acreditarea de a fabrica masti si filtre de cea mai inalta calitate si cu eficienta maxima. Nu am auzit ca sa li se acorde atentie. Acum cativa ani producea pentru armata americana. Acum….cumparam toate chinezariile la pteturi exagerate!

  6. Unifarm a dat avans (s-a împrumutat la bancă pentru asta) unor srl-uri pentru achiziția de produse defecte ! ha, ha, ha…parcă spuneați că ați utilizat know-how – ul unor importatori de calibru…ăăăă …de apartament !

  7. Pai nu era specialistul matematicianul antreprenorul Bogdan Micu voluntar acolo? Asa e cand iei consilieri pe niste pareristi amatori (si amatori de PR) vezi Min Mediului, Primaria Brasov. Degeaba sunt voluntari in sensul ca isi doneaza retributia, problema e ca in locul respectiv nu e un specialist, cum ar trebui.

  8. Daca nu e bune astea chinezesti, de ce nu cumparam masti germane? Sau macar austriece.

    • Nimic despre motivul pentru care nu-s bune. Cu ce le-au incercat?
      Or fi mai rele decat o esarfa? Sunt impregnate cu covizi?
      Mai ca-mi vine sa cred ca nu s-a mai putut plati comisionul finca sunt toti ochii pe ei.

  9. Salutare tuturor
    Poate învatam o data in plus sa ca absolut toate produsele falsificate si de prosta calitate provin din China.
    Un ,,embargou,, comercial produselor chinezesti, la nivel mondial ar fi interesant,nu?
    Poate le mai scoatem aroganta guvernantilor chinezi din cap. Astia nu inteleg ca fara noi, ,,gumele de pe talpile incaltamintei,,cum i-au facut pe australieni…sunt ZERO BARAT!

  10. Am citit articolul curios sa vad de ce nu erau bune.
    Asta era miezul povestii.Se pare ca povestea are ceva gauri la mijloc.

    • Hai sa facem un club; vad ca nimanui nu-i pasa!
      Care-i problema? sa stim si noi! Fiindca daca le arunca, ma ofer sa le cumpar eu cu 20 de bani si sa le vand pe post de esarfa, la pret de 1 leu.
      Au un motiv ca sa anuleze contractul? Sa-l faca public! Daca nu poate fi facut public, putem sa-l banuim, cum am zis si mai sus. S-a defectat linia de decontare a comisionului.

  11. Unifarm ce a facut cu cele 1,2 milioane de tablete de hidroxiclorochină donate de Ungaria, pe langa alte echipamente medicale?